Beyne Bilgi Yüklemenin Yöntemi Bulundu

Beyne Bilgi Yüklemenin Yöntemi Bulundu

Yayınlanma:
Beyne Bilgi Yüklemenin Yöntemi Bulundu

Bilim insanları, beyne bilgi yüklemek için bilim-kurgu filmlerindeki biyonik protezleri gereksiz kılacak bir yöntem geliştirmiş olabilir. ABD'li araştırmacılar, bilgiyi doğrudan insan beynine ileten ve çok kısa sürede yeni yetenekler öğrenilmesini sağlayan bir simülatör geliştirdiklerini açıkladı. Teknolojinin, Matrix'te gördüğümüz anında öğrenme yeteneğini mümkün kılacak gelişmiş yazılımı hazırlamaya kapı aralayacağı düşünülüyor.

California merkezli HRL Laboratories, yapılan çalışmada öğrenme yeteneğini Matrix'e kıyasla çok daha 'küçük ölçekli' olsa da artırmayı başardıklarını belirtti. Araştırmada, kıdemli bir pilotun beynindeki elektrik sinyalleri analiz edildi. Elektrik sinyalleri daha sonra uçuş simülatöründe eğitim gören acemi pilotlara aktarıldı. Frontiers in Human Neuroscience dergisinde yayımlanan araştırmada, elektrotlu başlıklar kullanan öğrencilerin uçuş yeteneklerini kontrol grubuna oranla yüzde 33 daha fazla geliştirdikleri belirlendi.

Geliştirdikleri sistemin sinir bilimde bir ilk olduğunu belirten araştırma üyesi Dr. Matthew Phillips, "Beyin simülasyon sistemi kulağa bilim-kurgu gibi gelebilir ancak sistemimizin tabanında büyük bir bilimsel temel yatıyor... Odaklandığımız spesifik görev bir uçağı kullanabilmekti. Bu görev kavramsal ve motor performansının birleşimini gerektiriyor" ifadesini kullandı. Phillips, simülasyon sayesinde beynin öğrenme yeteneğini artırmak için bilim-kurgularda yer aldığı gibi bir implant yapılması gerektiği düşüncesini de kısmen çürütüyor. "Beyin, bilgi edindikten sonra fiziksel değişim gösterir...

Kaynak: DijitalX

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.