İkonik Giyim Tarzlarıyla 8 Teknoloji Lideri

İkonik Giyim Tarzlarıyla 8 Teknoloji Lideri

Yayınlanma:
İkonik Giyim Tarzlarıyla 8 Teknoloji Lideri

Milyarder bir teknoloji lideri olmayı hayal ediyorsanız kendinize bir giyim tarzı belirleyerek ilk adımı atabilirsiniz(!) Zira Steve Jobs'tan Bill Gates'e, Mark Zuckerberg'den Elizabeth Holmes'a kadar birçok teknoloji lideri karşımıza oldukça belirgin bir tarzla çıkıyorlar. Bu durum yöneticilerin onca iş arasından vakit ayırabilecekleri son şeyin 'giyim' olmasından kaynaklanıyor olabilir. Kendilerine belli bir tarz belirleyip 'ne giyeceğim?' problemini kökten halletmek akıllıca. Dilerseniz başlayalım, bakalım en çok hangisini beğeneceksiniz?

1- Steve Jobs

Siyah boğazlı kazak ve blue jean – Jobs'ı Apple'a ikinci kez dönüşünden sonra yaşamının sonlarına doğru hep bu kombinle gördük. İçeriye tıkıştırılmış boğazlı kazağı, klasik Levi's 501'lerden mavi kotu ve New Balance 991 sneakerlarıyla Jobs, iPhone dahil hayatımıza giren birçok Apple ürününü bu şekilde tanıttı. Jobs'un boğazlı kazağı ünlü Japon tasarımcı Issey Miyake tarafından yapıldı. İlk başlarda Jobs tüm Apple çalışanları için bu tarz bir 'üniforma' düşünse de Apple çalışanları bunu beğenmemiş ve Jobs sadece kendisi için yaptırmış. Jobs'ın bu boğazlı kazaklardan en az 100 tane bulundurduğu söyleniyor. (şaka değil)

2 – Mark Zuckerberg

Tek renk tişört ve kapüşonlu – Tıpkı Jobs gibi Facebook kurucusu Zuckerberg'de halka sık sık aynı tip giyim tarzıyla görünüyor. Genelde gri tişörtü ve ona uygun bir kapüşonluyla takılan Zuckerberg Facebook'un ilk günlerinden beri bu şekilde giyiniyor. Zuckerberg yeni doğan bebeğiyle olan bir fotoğraf paylaşımında da benzer tişört ve kapüşonluyla görülmüş sonrasında şakayla karışık 'Ne giymeliyim?' diye sormuştu. Neyse ki düğününde takım elbise giymeyi ihmal etmemiş.

3- Bill Gates

billgatesDede kazağı – Microsoft kurucusunun gardrobu yıllar boyunca birçok değişiklik gösterdi. Ancak Gates'in kariyerinin sonlarına doğru 'yaşlı adam' eğilimi gözlerden kaçmıyor. Bill Gates zenginliğine rağmen kendi seviyesindeki iş adamlarına göre gösteriş yapmamasıyla bilinir. Bu tutumu kıyafetlerine de yansıyor. Son zamanlarda Gates'i dede kazağının faklı varyasyonlarıyla görebilirsiniz.

4- Larry Ellison

larryellison

Boğazlı kazak ve blazer ceket – Oracle CEO'su da Jobs gibi siyah balıkçı yakalardan hoşlanıyor. Ellison Jobs'tan farklı olarak üzerine birde blazer ceket giyiyor. Bu da CEO'ya daha ciddi bir hava katıyor. Bu giyim tarzı Steve Jobs'ta olduğu gibi Larry Ellison'ın da 'markası' olmuş durumda. Ellison'ı hemen hemen her yerde bu tarzıyla görebilirsiniz.

5- Meg Whitman

Koyu bir takım ve inciler – Hewlett -Packard CEO'su Whitman bu ölçülü tarzını 1980'lerden bu yana taşıdı. Meg Whitman'ın saç stilide onun imzası haline gelmiş durumda. Genelde koyu takımıyla brlikte taktığı inci kolyesi ona güçlü bir kadın havası veriyor. HP bu aralar bir dönüşüm içersinde, belki Whitman'ın gardrobuda buna bağlı olarak dönüşür kim bilir...

6- John Legere

johnlegere

Blazer ve şirketinin 'bedava' tişörtü – T-Mobile CEO'su açık sözlülüğüyle bilinir. Konuşmaları, giyim tarzı onun karakterini ve şirkete olan tutkusunu çok iyi bir şekilde yansıtıyor. Pembe T-Mobile logolu tişörtüyle ayaklı bir reklam panosu gibi dolaşan Legere katıldığı konferanslarda şirketini adeta insanların gözüne sokuyor. Üzerine giydiği blazer ceket ise karşısındakine 'ben bu şirkette önemli biriyim' mesajı veriyor. Şirketini bu denli benimsemesi ve açık sözlülüğü John Legere'ye karşı olan sevgimizi ikiye katlıyor.

7- Elizabeth Holmes

elizabethholmes

Siyah boğazlı ve siyah ceket – Konu bayanlar olunca ne giyeceğiniz erkeklere oranla daha fazla sorun teşkil ediyor. Theranos kurucusu Elizabeth Holmes ise kendine belirlediği harika tarzla sorunu kökten çözmüş. Elizabeth Holmes tek başına kurduğu şirketle birlikte en genç kadın milyarder ünvanına sahip. Buna rağmen hiçbir zaman gözlerin üstünde olmasını istemeyen CEO, siyah boğazlı kazağı (ya da her neyse) ve ona uydurduğu takımıyla mütevazi ama aynı zamanda güçlü bir izlenim veriyor. Elizabeth Holmes her ne kadar gözler önünde olmak istemese de toplum karşısına sürekli bu tarzla çıktığı için ister istemez dikkatleri çekiyor.

8- Richard Branson

richardbransonKoyu ceket ve düğmeleri iliklenmemiş gömlek – Virgin imparatorluğunun kurucusu Richard Branson her zaman tercih ettiği koyu ceketinin altın giydiği ilk düğmeleri iliklenmemiş beyaz gömleğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Richard Branson'un giyim tarzını Jack Dorsey, Elon Musk ve Sergey Brin gibi CEO'larda da görebilirsiniz ancak hiçbiri Richard Branson kadar havalı durmuyor. Muhtemelen kıyafetlerinin uyumu ve yüzünden eksik etmediği gülümsemesi böyle bir izlenim veriyor.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.