Bu Uygulamalarla Sevgili Bulmak Garanti Değil

Bu Uygulamalarla Sevgili Bulmak Garanti Değil

Yayınlanma:
Bu Uygulamalarla Sevgili Bulmak Garanti Değil

“Yahu kimseyle tanışamıyoruz.” “Bir tane beğenen yok” “Kimse dönmüyor, hayret bir şey…” Ve benzerleri, son dönemde hemen her müzmin bekar erkeğin akıllı telefonundaki çöpçatanlık ya da sevgili edinme uygulamalarına dair eleştiriler aslında. Bu uygulamalardan en popüler birkaçını şöyle sayabilmek mümkün; Tinder, .. yeterli mi, sanırım her şey açıklığa kavuştu bile ama birkaç tane daha sayalım; OkCupid, Mingle2

Bu uygulamaların ortak özelliği karşınıza sayısız miktarda kadının çıkması ve size de “sağa sürüklersen beğeniyorsun, sola sürüklersen beğenmiyorsun” şeklinde bir kullanım sunması. Akıllı telefon ekranına gelen sarışın, hoş bayanlar parmağın sağ üste şöyle bir kaydırılması ile beğenilmiş oluyor, bunu gören karşı taraftakiler de eğer sizi beğenirse mesajlaşabiliyorsunuz. Çekici ve kolay bir sevgili bulma yöntemine benziyor gerçekten…

Uygulamaların başarım oranını ölçebilmek için iki farklı yol izledik. Bunlardan ilkinde çok yakışıklı bir erkek fotoğrafı kullandık, diğerinde ise halktan biri, bir Türk vatandaşı fotoğrafıyla arayışa başladık. Her ikisinde bir gün süren operasyon sonucunda geri dönüş oranı 0 oldu. İkinci günde de başarı oranı değişmedi (yüzde 0) ve en nihayetinde 3. Günde bir kişi ‘fake’ kişiyi beğendi, ancak bu kez de gönderilen mesaja yanıt gelmedi. Yani oransal olarak iki ayrı hesapla gerçekleştirilen binlerce kaydırmalı beğenme işleminde sonuç faciaydı. İşte tam bu noktada akıllara şu soru geldi…

tinder-teknoloji-turu

Acaba kandırılıyor muyuz? Bu nasıl bir algoritma? Nelerle uğraşıyoruz kardeşim? Evet, sevgili arayışı için kullanılan popüler Tinder ya da OkCupid ile eminiz birileri birileri ile tanışıyordur, ancak oran cidden komik görünüyor. Üstelik işin ilginç yanı, özellikle Tinder’da her gün karşınıza yeni birileri çıkıyor değil mi? Bu nasıl bir havuz diye sormadan edemiyoruz.

Acaba erkekler bu tür mobil uygulamalarla kandırılıyor mu sorusu akıllara kesinlikle geliyor. İşin ilginç yanı ise Türkiye gibi çöpçatanlığa bayılan toplumları barındıran ülkelerin söz konusu uygulamalar bir türlü de silinmemesi. Onlar mobil uygulamalar arasında öylece kalıyorlar… Düşünmek gerek… Bir başka analiz/yorum/geyik yazısında daha görüşünceye dek hoşça kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.