WD My Passport Ultra 1 TB Testte

WD My Passport Ultra 1 TB Testte

Yayınlanma:
WD My Passport Ultra 1 TB Testte

Taşınabilir depolama birimine mi ihtiyacınız var? WD My Passport Ultra aradığınız çözüm olabilir… Taşınabilir depolama birimleri denildiği zaman akla ilk gelen markalardan biri de WD. Şirketin geniş bir yelpaze sunan harici disk seçenekleri arasındaki My Passport Ultra 1 TB’ı inceledik. Bu zarif ve kullanışlı aygıt ile Mac ya da Windows’lu bilgisayarınızdaki verileri yedekleyebilir ve verilerinizi güvenle taşıyabilirsiniz. Ürünün detaylarına yakından bakıyoruz…

WD My Passport Ultra, kısa süre içinde kutusundan çıkıyor. Kutu içeriğinde harici disk, bir adet USB 3.0 kablosu (40cm) ve üzerinde WD logosu bulunan taşıma kılıfı bulunuyor. İnce tasarımıyla dikkat çeken ürünün ön yüzünde logo ve model ismi ile birlikte noktacıklı tasarım dikkat çekiyor. 3 boyut hissi uyandıran bu detay, yan kısımları ile uyum içinde ve oldukça sofistike bir tasarım bütünleşiği sağlıyor. WD logosunun yanında yer alan USB kablosunun girişi, hemen yanında küçük bir LED ışık, aygıtın alt yüzünde kaymasını engelleyen dört adet yumuşak destek diğer öne çıkan detaylar. Sağlam görüntüsü, hafif ve ince tasarımı artı puanları hak ediyor.

2,5 inç harici diski MacBook Pro üzerinde deniyoruz. USB portuna takıldıktan ortalama 2 saniye sonra bilgisayar tarafından tanınıyor. Ardından da herhangi bir kuruluma gerek duyulmaksızın kullanıma hazır forma ulaşıyor. Ön yüklü halde gelen My Passport Apps for Mac, kullanım kılavuzu ve sistem dosyaları 0,25 GB gibi bir alan kaplıyor. Dahili yazılımı sayesinde uyku modu gibi özelliklerini kullanabiliyorsunuz. Örneğin Mac’inize takılı ve bir veri transferi yapılıyor; 30 dakika sonra işlemin biteceğini varsayarak uyku moduna geçmesini ayarlayabiliyorsunuz. Dosya transfer testlerinde oldukça başarılıydı. 70 MB’lık veri için upload/download süresi ortalama 2-2,5 saniye.

Cihaz bulut back-up, otomatik back-up gibi özelliklere de sahip. 256bit donanımdan şifreleme özelliği oldukça iyi bir güvenlik artısı. Temel kullanıcının ihtiyaçlarına çokyönlü bir şekilde hızlıca yanıt veriyor ve rahat, hızlı, pratik işleyişi sayesinde de güvenli kullanımı mümkün kılıyor. Sessiz çalışması da artı puan alanbir diğer yönü. Son olarak Profesyonel kullanıcılar için Dropbox yedekleme özelliği de ilgi çekici. Bunun için yine içeriğinde bir yazılım bulunuyor ve bunu kullanabiliyorsunuz. Dropbox’ınızı Mac’inize ya da Mac’inizi Dropbox’a yedekleyebiliyorsunuz. Bunun için tarih belirlediğinizde işlem otomatik gerçekleşiyor.

Artıları: Tasarım Performans/hız Dropbox yedekleme desteği Güvenlik özellikleri.

Eksileri: Daha ucuz olabilirdi.

Fiyat: 250 TL

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.