Adımsayar Uygulaması Noom Walk Nedir? Nasıl Kullanılır?

Adımsayar Uygulaması Noom Walk Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma:
Adımsayar Uygulaması Noom Walk Nedir? Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefonların son zamanlarda hayatımızı doğrudan etkilediği şüphesiz bir gerçektir. Akıllı telefonlar, sayısal alanda, mühendislik alanında, haberleşme, hatta sağlık alanında yanımızdan ayırmadığımız cihazlar haline geldi. Ve bu kategorilerde binlerce uygulama görmek mümkün. Özellikle sağlık uygulamalarının hızla gelişiyor olması, formunuzu korumaya yardımcı oluyor.

İlk olarak Samsung Galaxy SIV modelinde adını duyduğumuz adım sayar yazılımı oldukça yoğun ilgi görmüş ve kullananları şaşırtmıştı. Adımsayar uygulaması, şimdilerde ise yenilikçi bir özellik olmaktan çıkıp her telefona indirilebilir hale geldi. Adımsayar uygulaması ile bir günde kaç adım attığınızı görebiliyorsunuz. Eğer bir sonraki gün kendi rekorunuzu geçmek istiyorsanız daha fazla yol yürümeniz gerekecek. Bu da yürümeye teşvik ederek daha sağlıklı ve zinde olmanızı sağlayacak.

noom-walk-1

Android platformunda ki uygulama mağazası Play Store’da sunulan en popüler adımsayar uygulaması, Noom Walk kullanıcılara oldukça fayda sağlıyor. Uygulamanın diğerlerinden birçok farkı mevcut. Adımsayar uygulamalarının en büyük handikabı şarjı hızla azaltıyor olması ve sürekli GPS sinyalini kullanmasıdır.

Cihazın şarjını fazla tüketmesi sebebiyle bu uygulamaların kullanımı günlük hayatta etkili fayda sağlamamaktaydı. Noom Walk uygulaması ise 7/24 adımınızı saymaya devam ederken şarjınızın sadece %2’sini kullanıyor. Üstelik Noom Walk 24 saat boyunca sadece 20 dakika GPS sinyalinizi kullanır. Uygulama telefonunuzun sensörünü kullanarak çalışırır her ileri geri hareketinde 1 adım atmış olarak tanımlıyor. Fakat istisna durumları algılamamak için 5 saniye içinde artarda 3 defa ileri geri hareketini kendi hafızasına kayıt ediyor.

Noom Walk uygulamasına giriş yaparak arkadaşlarınızın da kaç adım attığını görebiliyor ve sağlık alanında onlarla yarışabiliyorsunuz. Uygulama, günlük, haftalık ve toplam adım sayısını gösteriyor. Son sayfada ise bir günde kırdığınız rekoru görebiliyorsunuz. Uygulama Android platformunda tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Yazar: Hakan Yılmaz

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.