NBA 2K16 İnceleme

NBA 2K16 İnceleme

Yayınlanma:
NBA 2K16 İnceleme

Yeni NBA 2K16'yı Aral Game vasıtasıyla bize ulaşan PS4 download kodu üzerinden indirdik ve oyuna adeta 'yapışmamıza' sebep olan saatler başladı. Daha önce 2000'lerin sonunda Formula 1 konusunda kimi oyuncuların uzun saatler bir oyuna yapışmasına tanıklık edilmişti, daha sonra Total War gibi bitmesi kesinlikle mümkün olmayan bir seri ile işler 'bir türlü başından kalkamama' noktasında devam etmişti. NBA 2K16 da benzer etkileri beraberinde getirdi. Neden mi? Çünkü NBA'den hoşlanıyorsanız bu oyun sizi sürüklemeyi gerçekten başarıyor. Biraz detaylardan bahsedelim...

nba-2k16-inceleme

NBA 2K16, açılışı ile birlikte sizi hızlıca menüsüne götürüyor. Burada karşınıza çıkan modlar arasında seçim yaparak ilerliyorsunuz. My Career; adından da anlaşılacağı üzere bir oyuncu geliştirmeniz ve sonrasında da onunla alternatif bir sporcu yaşantısı sürmeniz temasına dayalı. Aslında tuhaf bir Sims havası söz konusu. Oyuncunuz genç, saçını ve oldukça detaylı bir şekilde basketbol stilini oluşturup onu sahalara gönderiyorsunuz. Başarılı olduğunuzda yeteneklerinizi geliştirebiliyorsunuz. Takım seçimleri ve oldukça detaylı bir oynanış sunulurken keyifli saatler uzun süre devam ediyor. Yalnız bu modun birkaç günden fazla devam ettirilmesi de pek mümkün değil. Zamanla sıkıcı bir düzen, durmaksızın aynı şeylerle karşılaşıyor ve dolayısıyla vazgeçiyorsunuz.

nba-2k16-inceleme

MyCkub ise 2K16'nın en kapsamlı modu. Bir NBA takımını A'dan Z'ye yönetmeniz gerekiyor. Bilet fiyatları, gelir getirici adımlar ve elbette bunlarla birlikte takımın yönetimi. Oldukça kapsamlı bir analitik yapı sunulurken tüm bu karşınıza çıkanlar sizi eskilerin Championship Manager'larına bile götürebilir. Sürükleyicilik son derece iyi. Sıkılmanız için tek yol ise başarısızlık. Olmazsa olmuyor diyebileceğiniz bir mod ama meraklanmayın o kadar da zor değil, kısa bir alışma sürecinin sonrasında işi kapmamanız pek mümkün görünmüyor. Zaten olmuyorsa boş verin, Call of Duty falan oynayın dostlar...

nba-2k16-inceleme

Gelelim bir diğer keyifli moda; evet bu mod bir NVA takımı ile en az 82 maça çıkacağınız mod. Program hazır, maçların yerleri ve tarihleri ortada. Size kalan tek şey takımı en iyi şekilde kurgulamak, taktikleri ayarlamak ve rakiplerle baş edecek kombinasyonu oluşturmak. Çok zorlu bir serüven olup olmadığı tartışmaya açık, bununla birlikte belki de haftalar alacak bir süre boyunca oyun oynamanızı gerekli kılıyor. Eğlenceli, rekabet dolu ve abartı derecede sürükleyici.

İki mod daha var ama onları pek de önemsemedik. Online mod ise birkaç kelimeyle değinmeyi gerekli kılıyor. Biz PS4 oyuncuları online'a ayrı bir gözle bakarız, özellikle FIFA oyuncusuysanız UT tarafında online rekabetin tadı yerde bulunan bedava Big Mac menü kuponu gibidir. Tadından yenmez. Ama anahtar kelime bu tip modlar için 'kesintisizlik'tir. NBA 2K16'da da online var, bu sayede dünyanın her yerinden basketbol oyunu merakşıları ile oynayabiliyorsunuz. Ancak bağlantı rezalet. Kopmalar, oyundan atmalar söz konusu.

Lütfen bu konu üzerinde biraz daha çalış 2K! Mimikler, grafikler, adamların üzerinden akan terler hepsi çok iyi. Modellemeler muazzam. Salonlar olağan üst gerçekçi. Grafikleri iyi değil diyen adamı sadece bana getirin... Son olarak oyun alınır mı? Alınır. İyi oyunlar..

Yazan: Ferhat Verdi

Sponsor: Aral Game

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.