WD My Cloud Mirror İnceleme

WD My Cloud Mirror İnceleme

Yayınlanma:
WD My Cloud Mirror İnceleme

Ev ve küçük işletmeler için geliştirilmiş NAS çözümü WD My Cloud Mirror’ı test merkezimizde ağırladık… Western Digital’ın NAS depolama çözümü My Cloud Mirror, güvenli veri yedekleme/saklama odaklı, yenilikçi ve kullanışlı alternatiflerden biri. Test merkezimizde ağırladığımız aygıt, daha çok ev/küçük işletmeler için geliştirilmiş ve güçlü teknoloji altyapısı ile dikkat çekiyor. Verinin önem taşıdığı bir işletmede(ya da evde) ağ üzerinde bulunan NAS depolama çözümünün önemi kritik seviyededir.

Eğer verinin yedeği yoksa ve daha da kötüsü NAS sunucusu çökerse tüm data kaybedilebilir. WD My Cloud Mirror, bu düşünmek dahi istenmeyecek olası problemi aynı kutunun içine ikinci bir disk koyarak ortadan kaldırıyor. Sistem RAID 1 gibi çalışıyor ve veri yazmak istediğinizde her iki diske birden kayıt yapılıyor, bu durumda eğer disklerden biri arıza verirse diğeri devreye giriyor.

wd_lifestyle

İncelememizdeki model 4TB kapasiteye sahip, ancak biraz teknik bir detay olarak biz bunu Murphy yasasını düşünerek 2TB olarak kullanıyoruz. Elbette RAID 0 yapıp konfigürasyonu değiştirerek 4TB’lık alanı da mükemmel bir hızla kullanabilirsunuz. En alttaki görselden de anlaşılabildiği gibi kullanıcı arayüzü çok basit. Kullanıcılar muhtemelen Mc Cloud’un basit grafik arayüzünü beğeneceklerdir çünkü bu arayüz kurulumu çok kolay hale getiriyor.

Cihazın üzerinde çalışılan WD SmartWare uygulaması Mac tarafındaki “Time Machine” yedekleme özelliğini de destekliyor. Eğer uygulamayı upgrate eder ve Pro versiyonun alırsanız Western Digital dışındaki markalara ve Dropbox’a direkt yedeklemek yapabiliyorsunuz. Ayrıca WD My Cloud Mirror ev ortamı için iTunes DLNA üzerinden bilgisayarınız, akıllı televizyon ve akıllı telefonlara medya desteği sunabiliyor.

WD-My-Cloud-Mirror

Western Digital bir çok iOS ve Android uygulamasıyla kullanıcılara bu deneyimi mobil tarafta da yaşatmayı hedefliyor. WD Photo görüntüleyici ile tüm fotoğraflarınızı My Cloud Mirror üzerinde kaydedip ardından akıllı telefon ve tabletinizden rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu işlemi tüm video ve müzik dosyalarınız içinde yapabilirsiniz böylece My Cloud Mirror’dan maksimum düzeyde yararlanabilirsiniz.

western-digital-my-cloud-mirror-4tb

İlk My Cloud gibi yeni My Cloud Mirror’da kullanıcı tarafından gelebilecek tüm ihtiyaçlar belirlenerek tasarlanmış. My Cloud Mirror’da dahili FTP server ayrıca anlık dosya paylaşımları için peer-to-peer dosya paylaşımı yapabileceğiniz bir özelliğin (BitTorrent) yanı sıra kutu üzerinde çalıştırabileceğiniz bir çok uygulama da mevcut. Eğer kendi web sitenizi host etmek isterseniz de Joomla, WordPress uygulamaları dahi kurabiliyorsunuz. My Cloud büyük abisi ve kendisinden daha dayanıklı olan My Cloud EX serisinden farklı olarak yalnızca bir gigabit ethernet ve tek güç çıkışı bulunuyor bu özellikler hata toleransına şans tanımıyor.

mycloudmirror_ui2-100355267-orig

Performans: My Cloud Mirror performans konusunda çok iddiali değil, çünkü hedef kitlesi genelde ev kullanıcıları. Kendi yaptığımız testte 10GB’lık bir dosyayla baş etmekle biraz zorlandı. Elbette bunları daha önce denemiş olduğumuz ileri seviye My Cloud EX2 serisini göz önünde bulundurarak söylüyoruz. WD My Cloud Mirror, RAID1 gibi ciddi bir detayla geliyor, eğer depolanması gereken önemli dosyalarla sürekli uğraşıyorsanız gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.

Bir miktar daha fazla ödemek isterseniz de ekstra özellikleriyle My Cloud EX2, WD My Cloud Mirror’a göre daha iyi bir çözüm. Karar sizin. Daha fazla inceleme makalesi için buraya tıklayınız.

Fiyat: 1350 TL.

Artılar: Çift disk Tatmin edici performans Tasarım Medya desteği özelliği.

Eksiler: Biraz pahalı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.