Türk TV Kanalları Eleştirisi

Türk TV Kanalları Eleştirisi

Yayınlanma:
Türk TV Kanalları Eleştirisi

Günümüzdeki program yapımcıları Türk insanlarındaki açlık, cinsellik, dedikodu, şiddet, merak ve özenti olma zaaflarını değerlendirerek basit formatlı programlar geliştiriyorlar. Bunlardan biri de İşte Benim Stilim…

Uzun zamandır TV kanalarda yaygın olan kadınlara yönelik programların çoğalması üst metinde yazdığım gibi şaşılmaması gereken bir durum. Ama ben şaşırmaktan ziyade bu konuyu ele almak istiyorum; öncelikle ükemizde kültür programlarının izlenmemesi, insanları cezbetmemesinin nedeni çarpıcı boyutlardaki 'kayıtsızlık' eğilimi kaynaklı. Maalesef ki bu böyle (şimdi bu yazdığım şeyden sonra tepki verip okumaya devam etmeyecek olanlar kendi üzerlerine kesinlikle alınabilirler...)

Ülkemi aşağılamak değil derdim, aksine bazı şeylerin daha çok konuşulması, görülmesi gerekli. Asla eleştiriye gelemeyen bir yığın insan topluluğu var ve bu anlayış zayıflığı, bilgisizlikten ötürü böyle. Kimse bilgisiz olduğunu düşünmüyor ki sorunda burada başlıyor zaten. Bu durumu şöyle değerlendirelim; Kültür programları neden yok? Belgesel kanalları nerede? Varlar ama kabul edin, olması isteniyor, destek de görüyor ama kimse kumandadaki bilgi içeriğine dair kısımlara yaklaşmıyor. Zaten reyting denen bir sistem var ve çoğu kültür/sanat/ bilim programı da maalesef reyting alamadığından yayından kaldırılıyor.

Reyting alan programlar ise eğlence programları ya da eğlence adı altında bizi körelten programlar. Her kanalda konsept değiştirilerek izleyiciyle buluşturulan bir sürü saçmalık... Sert değil gerçek! Aşağıdaki videolara göz atmaya ne dersiniz?

Bazen ülkemizde uyuşturucu artık serbest mi diye düşünüyorum. Bu kadar çıldırmış insanın başka açıklaması olamaz her halde. Acıyan gözlerle olup biteni izliyorum kendime de acıyarak. Neden bu haldeyiz, neden insanlarımız kim kiminle nerede, kim kimin saçını yolacak, kim kime asılacak, kim kiminle kavga edecek, bugün nasıl giyinecek, ay saçları ne güzel, ay o kıyafeti nereden almış diye merak ediyor neden o değerli zamanlarını heba edip kendilerini böyle basit programlarla tüketiyorlar?

Bu kadar mı ucuz bizim değerimiz, bu kadar mı boş insan var ülkemizde. 'Umutlarımız yeni nesil değil mi, böyle sloganlar atmıyor muyuz? Beylik laflar ediyoruz bir de utanmadan. O lafları ise sadece sosyal medyada gösteriş olsun diye yapıyoruz yanılıyor muyum?

"Bazen ülkemizde uyuşturucu artık serbest mi diye düşünüyorum; bu kadar çıldırmış insanın başka açıklaması olamaz." Teknoloji çağındayız, her şey elimizin altında ve çok geliştik. Ama bir arpa boyu yol alamıyoruz. Merak ettiğimiz, özendiğimiz şeyler o kadar basit ki. İnsanlar kendi kimliğini unutup başka insanlara bürünmeye başladılar. Burada kime kızılır, yapımcılara mı? Kesinlikle hayır, herkes kazanacağı parayı düşünür ama beni paradan ziyade insanlarımızın bu kadar ucuz şeylere layık olması düşündürüyor. Ve insanlarımız buna zemin hazırlayıp bu tarz programları izledikçe biz ülke olarak hiç iyi yerlere varamayacağız gibi görünüyor.

Umudumuz olan geleceğimizin çocukları, İşte Benim Stilim izleyip oradaki kızlara özendiği sürece, erkeklerimiz kızların bu durumlarını gördüğü sürece bizim umudumuz da heba olacak sanırım.

Sonuç olarak kurtulun bu bilgisizlikten, kurgu dolu saçma sapan hayatları izlemekten. Kim kiminle, ne giymiş, kime yazmış, ne tepki vermiş bırakın bu ucuz, kurgu dolu hayatları. Sizleri bunlar cezbetmesin. Sizlere bir şeyler katan, öğretici şeyler izleyin. Kitap okuyun, tiyatroya gidin, Oscar almış filmler seyredin.

Dünyayı gezemiyorsanız internette daha faydalı kaynakları gezin. Ufkunuzu köreltmeyin. Kendiniz için bir şeyler yapın, saçma programlarda insanları izleyip onların fiyatını artırmanın size ne yararı olacak? Kendi adıma söylüyorum ben bunları hak etmiyorum. Ve aynı vatanımın insanı da bunları hak etmiyor. Uyanın artık uyanın! Bu yazdıklarım beni bağlayacak belki de ama umuyorum ki sonuna kadar okuyup feyz alacak insanlarımız var. Sonraki yazımda görüşünceye dek hoşça kalın.

Yazar: Mehtap Çelik

İletişim: info@teknolojituru.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.