Google Chromebit İle Tanışın

Google Chromebit İle Tanışın

Yayınlanma:
Google Chromebit İle Tanışın

Google, Chromobit adını verdiği yeni USB bellek tipi bilgisayarını tanıttı. İlginç bir kullanım formu sunan aygıtın detaylarına göz atın. Yazılım ve internet alanındaki atılımları ile 2010’lu yıllara adeta damgasını vuran Google, Chrome OS işletim sistemine sahip bilgisayarlarıyla da dikkat çekiyor. Şirketin mobil işletim sistemi Android’i, bilgisayar ekranlarına taşıyan Chrome OS’li model yelpazesine eklenen en son aygıtlardan biri ise Chromebit. İlginç tasarımı ile dikkat çeken Chromebit, temelde bir USB bellekten farksız. 100 doların altındaki fiyat etiketi ile her eve girmeyi hedefleyen aygıtın çalışma prensibi de bir hayli kolay.

Chromebit nedir?

Bir şeker çubuğu kadar küçük Chromebit, USB girişi ile herhangi bir TV ekranına ya da monitöre takılabiliyor. Ardından da bilgisayar deneyimini takılı olduğu andan itibaren size tam anlamıyla yaşatmaya başlıyor. Asus imzalı bu aygıt, Google için geliştirilen son dönemdeki en ilgi çekici modellerden biri konumunda yer alıyor. Özellikle okul ve işletmeler için yararlı, aynı zamanda ekonomik bir çözüm olması muhtemel.

149 dolarlık Chromebook

Chromebit haricinde başka cihazlar da tanıtıldı. Bunlar arasında yine Asus’un Chromebook Flip modeli ve Hisense imzalı yeni Chromebook dikkat çekti. Hisense’in Chromebook’u 149 dolardan satılırken ChromeBook Flip ise 249 dolardan satışa çıkacak.

Kaynak: Google Blog

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.