2015 Yılında Sony, 3 ayda 6,4 milyon PS4 Satışı Gerçekleştirdi

Sony tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 3 ayda 6,4 milyon PS4 satışı gerçekleştirildi. Yoksa Sony bir PS4 şirketine mi dönüşecek?

Yayınlanma:
2015 Yılında Sony, 3 ayda 6,4 milyon PS4 Satışı Gerçekleştirdi

Sony tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 3 ayda 6,4 milyon PS4 satışı gerçekleştirildi. Yoksa Sony bir PS4 şirketine mi dönüşecek? Sony için ulaşılan PS4 satış rakamı, şirketin son çeyrek dönemindeki verileri kapsarken ulaşılan 6,4 milyon ünitelik satış başarısı, şirketin açıkladığı en son satış rakamlarına şaşırtıcı bir katkı sağlamayı başarıyor. Sony’de PlayStation 4 satışlarının devamlılığına ilişkin bu gösterge ile birlikte akıllarda yeni bir soru beliriyor: Sony bir “PlayStation şirketi” olacak gibi görünüyor.

PS3 ve PS Vita da ilgi görmeye devam ediyor

Ulaşılan satış rakamlarına önceki nesil Sony oyun konsolu PS3 ve şirketin taşınabilir oyun konsolu PS Vita eklendiğinde ulaşılan sonuç ise 7,5 milyon ünite. PlayStation 3 satışlarının düşüş eğilimi hızla devam etmesine karşın yine de ilgi görmeye devam ettiği görülüyor.

sony Playstation 4

Teknoloji dünyasının dev ismi Sony’nin açıkladığı bir diğer rakam ise son üç ayda Game & Network Services Segment yani Sony PlayStation oyun ve donanımlarını kapsayan bölümün ulaştığı gelir. Buna göre Sony’de ilgili bölüm, 4.3 milyar dolarlık gelir elde etti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.8’lik artış anlamına geliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.