Windows 10 Nasıl Kurulur?

Microsoft Windows 10 nasıl kurulur? İşte merak edilen soruya pratik yanıtlar

Yayınlanma:
Windows 10 Nasıl Kurulur?

Microsoft Windows 10 nasıl kurulur? İşte merak edilen soruya pratik yanıtlar: Microsoft Windows 10 işletim sistemi, 2014 Eylül’ündeki lansmanının ardından kısa süre önce yeni detaylarıyla birlikte beta aşamasına gelmiş, PC platformuna yüklenebilir forma kavuşmuştu. Tam sürüm olmamakla birlikte Windows 10 deneyimini bilgisayarında yaşamak isteyenler de ‘nasıl kurarım’ sorusuna odaklanmıştı. İşte bu konumuzda Microsoft’un merakla beklenen işletim sistemi sürümümün nasıl yüklenebildiğini açıklayacağız.

Windows 10

Öncelikle 10.0.9926 versiyon numarasına sahip Windows 10 Beta versiyonunun, bilgisayarınızı destekleyip desteklemediğine göz atmanız gerekiyor. Açıklanan minimum sistem gereksinimi şu şekilde:

  • 1 GHz ya da daha yüksek hızda işlemci
  • 32 bit için 1 GB, 64 bit için 2 GB RAM
  • 32 bit için en az 16 GB, 64 bit için en az 20 GB disk alanı
  • En az Microsoft DirectX 9 destekli ekran kartı

Yukarıdaki özelliklerden de anlaşılacağı üzere neredeyse 10 yaşındaki orta bilgisayarlar için dahi yüklenmesinde bir sakınca olmadığı görülüyor. Netbook’lar için ise özellikle RAM konusunda sıkıntı olabilir. Windows 10’un desteklenip desteklenmediğinin incelenmesinin ardından sıradaki aşamaya geçiyoruz.

Bilgisayar

Windows Insider programına kaydolun. Aynı site üzerinden işleme devam ediyoruz. ‘Start Upgrade Now’a basılarak sisteminizi Windows 10’a yükseltebilirsiniz. Yükseltme öncesinde şu detayı da hatırlatalım; PC’nizde en az Windows 7 yüklü olmalı. Eğer sistemi yükseltmek yerine sadece test etmek(şöyle bir göz atmak) istiyorsanız bunun da mümkün olduğunu belirtelim. Bunun için ‘Download The ISO Files’a tıklayıp indirin.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.