inFamous: Second Son İnceleme

inFamous: Second Son İnceleme

Yayınlanma:
inFamous: Second Son İnceleme

Hikayemiz kahramanımızın kahraman olup olamayacağı konusunda kendisiyle çatışmasından ibaret diyebiliriz. Her şeyden önce oyunun Türkçe seslendirmeye sahip olması harika olmuş fakat bu kadar asi ve başı beladan kurtulmayan biri için karakterimiz biraz kibar geldi bana açıkçası. Oyuna ilk başladığımızda başı beladan kurtulmayan kasabada şerif bir abiye sahip ve yaşlı bir ninesi olan karakterimiz Delsin Rowe. Delsin, şehirde yaramazlık yapmayı seven, ortalığı ayaklandıran ve duvarlara grafiti çizmeyi seven farklı bir genç. Ayrıca yaşadığı kasabaya ve ailesine çok bağlı.

inFamous: Second Son içerisinde 3 bölüme ayrılmış adadan oluşuyor. Oyununun neredeyse tamamında DUP ajanlarına karşı mücadele ediyoruz. Oyunda Dup ajanlarının mevkilerini patlatmakla kalmayıp halkın arasına karışmış DUP ajanlarını da yakalamak gibi görevlerimiz var. Oyunda karakterimiz 4 adet güce sahip olabiliyor ve sahip olduğumuz güçleri güç geliştirme parçacıklarıyla geliştiriyoruz. Aynı zamanda yeni saldırı şekillerine sahip olabilmek için çekirdek rölesi topluyoruz. Çekirdek rölelerini çevredeki DUP ajanlarının karargahlarında bulabileceğiniz gibi çeşitli görevlerde de rast gelebilirsiniz.

inFamous: Second Son ekran görüntüsü - 1

inFamous: Second Son için 2 adet senaryo bulunuyor. İyi mi yoksa kötü mü olacağınıza daha oyunun başında karar vermeniz önemli. Böylelikle oyunu 2 farklı senaryoda oynama şansına sahip oluyorsunuz. Hangi karmayı seçtiğiniz kullanacağınız güçlerin şekillerini ve özelliklerini de etkiliyor. Örneğin iyi karmada düşmanı ayağından vurmanız gerekirken kötü karmayı geliştirmek isterseniz düşmanı kafasından vurmanız gerekiyor. Sahip olduğumuz güçleri menü ekranından soyağacı şeklinde görebilir yeni özellikler için neye ihtiyacınız olduğuna yine aynı ekrandan bakabilirsiniz.

inFamous: Second Son ekran görüntüsü - 2

Atmosferden bahsedecek olursak oyun harika bir atmosfere ve senaryoya ev sahipliği yapıyor. Dövüş sahneleri ve özelliklerin düşman üzerindeki etkisi çok iyi denilebilir.

inFamous: Second Son'da tek bir konuyu eksik buldum...

inFamous: Second Son ekran görüntüsü - 3

Son Boss'la karşılaştığınızda ona ait özellikleri de ediniyorsunuz fakat son edindiğiniz Taş özelliğini oyunu bitirdiğiniz için çok etkin kullanabileceğiniz bir alan kalmıyor. Zaman zaman DUP ajanları şehrin belirli bölgelerine baskınlar yapıyor fakat senaryo biraz daha uzatılabilirdi diye düşünüyorum.

Yazar: Tahir Ustabaşıoğlu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.