Apple Watch Nedir, Ne Değildir?

Apple Watch’a daha yakından bakın.

Yayınlanma:
Apple Watch Nedir, Ne Değildir?

Apple’ın 2014 yılındaki önemli sürprizlerinden biri de 2015’te satışına başlanacağını açıkladığı Apple Watch olarak adlandırılan akıllı saati oldu. Zarif bir tasarıma sahip Apple Watch’un yan tarafından ‘home’ tuşu yer alıyor. Dönebilen bu tuş ile ekranda zaman ve saati ayarlamanın yanı sıra zoom da yapılabiliyor. Apple Watch’un bir diğer ilgi çekici özelliği ise saatin dokunmayı, vurmayı ya da tıklamayı ayırt edebiliyor olması.

Akıllı telefonlarda kullanılan kapasitif ekranlarda dokunma basıncı hissedilemiyorken, Apple Watch’a sert dokunmanız, vurmanız ya da tıklamanız ayırt edilebiliyor. Saatin arayüzü tamamen özelleştirilebilir durumda. 3. Parti uygulama geliştiricilerin hazırladıkları da dahil olmak üzere çeşitli saat arayüzlerini kullanabilmek mümkün. Apple Watch’un farklı renklerde ve malzemelerde kayışları bulunuyor. Geniş bir yelpaze sunan bu özellik, ürünün metal ya da silikon kılıflarla daha sade tasarımlarla kullanımına olanak tanıyor. Ayrıca altın kordon seçeneği de var. Sadece kordon değil, bileklik tarzı kayışlarla da gelen Apple Watch, tam anlamıyla ‘her zevke’ hitap etmeyi hedefliyor. MagSafe benzeri şarj aleti ile gelen Apple Watch, arkasında yer alan bölümlerden şarj olabilecek. Apple Watch Tasarımı

Sağlık olmazsa olmaz!

Her akıllı saat gibi Apple Watch’da sağlık ve spora öncelik veriyor. Saatin arka yüzeyinde bulunan kalp ritim sensörü gibi sensörler spor yapmanıza yardımcı oluyor. Üründe 4 farklı sensör bulunuyor. Apple Watch yaktığınız kaloriyi ölçüyor ve attığınız adımları sayabiliyor. iPhone’un GPS’ini kullanan akıllı saat, sanal bir spor hocası gibi de çalışabiliyor. Apple Watch’dan önce tanıtılan Apple Pay kablosuz ödeme sistemi, Apple Watch tarafından da destekleniyor. Akıllı saatinizi ödeme noktasına yakınlaştırarak kredi kartınız ile ödeme yapabileceksiniz. Piyasaya çıkış tarihi 2015’in ilk çeyreği olarak açıklandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.