YouTube'dan para kazanmak artık daha kolay olacak

Yayınlanma:
YouTube'dan para kazanmak artık daha kolay olacak
YouTube bugün İş Ortağı Programına (YPP) katılmak için minimum gereksinimlerin düşürüldüğünü duyurdu. Yeni gereksinimler, platformda içerikten para kazanmaya ve ürün satmaya başlamayı kolaylaştırıyor.

YouTube'un yeni para kazanma şartları

Bunlar, hem normal yayınlar hem de YouTube'un kısa video biçimi olan YouTube Shorts için yeni gereksinimlerdir. Geleneksel videolar için gereksinimler şunlardır:
  • 500 abone
  • Son 90 gün içinde yapılmış 3 geçerli yükleme
  • Geçen yıl 3 bin saat görüntülenme
YouTube Shorts için son 90 gün içinde 3 milyondan fazla genel görüntülemeye sahip olmanız gerekir. Önceden, YPP üyesi olmak için gereksinimler daha katıydı. Platformun uygun olabilmesi için YouTube Shorts'ta 1.000 aboneye, 4.000 saat izlenmeye veya 10 milyon görüntülemeye ihtiyacı vardı. Bir içerik oluşturucu, YouTube'un iş ortağı programının bir üyesi olarak yalnızca reklamcılıktan elde edilen gelirden değil, aynı zamanda Katıl, Super Stickers ve Super Chat gibi topluluk bağış mekanizmalarından da yararlanabilir. İş ortaklığı, YouTube Alışveriş'te ürün satmanıza da olanak tanır. Başlangıçta, YPP'ye katılım koşullarındaki değişiklik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık, Güney Kore ve Tayvan dahil olmak üzere belirli ülkeler için geçerlidir. Şirket, değişikliği zaman içinde tüm bölgelere yayma sözü verdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.