Samsung Galaxy S24: Yenilikçi OLED ve Yüksek Performans Sunacak

Samsung Galaxy S24 Serisi İleri Teknoloji OLED Panelleriyle iPhone 15'e Meydan Okuyor!

Yayınlanma:
Samsung Galaxy S24: Yenilikçi OLED ve Yüksek Performans Sunacak

Kaynaklara göre, önümüzdeki yıl piyasa sürülmesine kesin gözüyle bakılan Galaxy S24 telefonlarında, iPhone 15'e göre daha yeni bir nesil OLED panel teknolojisi kullanılacağı söyleniyor.

Söylentiler; Samsung Display, Galaxy S24 Ultra için ve muhtemelen diğer S24 modelleri için de M13 serisi OLED paneller tedarik edeceğini doğruluyor.

Henüz tam detayları bilmiyor olsak da, Koreli kaynak Chosun'a göre M13 panelleri, Samsung Display'ın M12 panellerinden daha yüksek performans ve kalite sunacak. Aynı zamanda daha ince ve enerjiyi daha verimli kullanacak.

Tüketici için ne anlama geldiğine dair bir tahminde bulunmamız gerekirse; daha yüksek parlaklık çıkışı, daha iyi piksel yoğunluğu veya daha yüksek bir yenileme hızı bekleyebiliriz.

Samsung'un mevcut olarak Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 telefonlarında kullandığı M12 OLED panellerin, önümüzdeki iPhone 15 serisinde de yer alması bekleniyor. Bu durum, en azından ekranlar açısından, Samsung'un bir sonraki nesil telefonlarının iPhone'a göre bir avantaj elde edeceği anlamına taşıyor. En azından 2024'ün ikinci yarısında iPhone 16 serisi gelene kadar diyelim.

samsung-galaxy-s23ten-s24e-gecis.jpg

Samsung Galaxy S23'ten S24'e Geçiş!

Rapora göre; bu erken benimsemeyi Samsung'un yonga seti çeşitliliğine borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz aslında. Samsung, S24 serisinde maliyet tasarrufu amaçlı olarak Exynos 2400'ü Qualcomm'un Snapdragon işlemcileri ile birlikte kullanıyor ve sonuç olarak yeni cihazların ekran teknolojisi, bellek ve depolama alanlarına daha fazla kaynak aktarabiliyor. Aynı zamanda rapor, amiral gemisi Galaxy S24 Ultra'da 16GB'a kadar RAM göreceğimizi ve S24, S24+ ve Ultra'nın temel modellerinin hepsinin 12GB RAM ve 256GB depolama alanıyla donatılacağını belirtiyor. Bu, S23 serisinin her telefonu için temel versiyonda 8GB RAM ile sunulduğunu düşündüğümüzde, sağlam bir yükseltme anlamına taşıyor.

Diğer söylentilere göre, S24 Ultra'da 50MP 3x optik yakınlaştırma kamerası bulunacak; bu, S23 Ultra'daki 10MP 3x optik yakınlaştırma kamerasına kıyasla büyük bir yükseltme anlamına geliyor. Ancak 200MP ana kamera dahil diğer kameraların, yaklaşan amiral gemisi modelinde aynı kalacağı düşünülüyor.

Gelişmeler için bizi takip etmeye devam ediniz..

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.