LG Gram 14 Bir Mucize Vaat Ediyor: 21 Saat Pil Ömrü!

LG'nin CES 2017'de görücüye çıkardığı yeni Gram 14 Laptopu 21 saatlik muazam pil ömrüyle dikkat çekiyor. Büyük ihtimal Türkiye'ye gelmez...

Yayınlanma:
LG Gram 14 Bir Mucize Vaat Ediyor: 21 Saat Pil Ömrü!

LG markasını dizüstü bilgisayar sektöründe sık göremeye alışık değiliz, ancak firma geçen sene piyasaya sürdüğü ve CES'te sergilediği Gram 14 modelini CES 2017'de yenileyerek bu konuda ciddi olduğunu ortaya koydu. Bu sefer firmanın fena da bir iddiası var: 21 saat pil ömrü! Adından da anlaşılacağı gibi 14 inç ekrana sahip olan ana model (farklı konfigürasyonları var) Gram 14, 1 kilogramdan hafif olmasıyla övünüyor. Cihaz yaklaşık 980 gram.

Oldukça ince ve göze hoş gelen tasarımıyla dikkat çeken bu ultrabook'un geçen seneki modelinden en büyük farkını sunduğu pil ömründe görüyoruz. LG altını çizerek cihazın 21 saat pil ömrü sunduğunu söylüyor. Geçen seneki modelinin bu konuda 5-6 saat bandında kaldığını hesaba katacak olursak iddia oldukça sağlam diyebiliriz. LG her ne kadar bu konuda kendinden emin dursa da iddia edilen bu kullanım süresinin test edilmeye ihtiyacı olduğu bir gerçek. Henüz cihaz piyasada değil, dolayısıyla kesin olarak "21 saat pil ömrü bulunuyor" demekten birçok kişi çekiniyor.

İddia edilen sürenin Apple ve diğer PC üreticilerin sunduğu süreleri neredeyse ikiye katladığını göz önünde bulunduracak olursak çekinceleri gayet normal karşılayabiliriz.

LG'nin hafifliği ve inceliği korurken pil süresini nasıl bu kadar arttırdığı da merak konusu. Firmanın paylaştığı bilgilere göre LG mühendisleri bu konuda tüm yeteneklerini sergilemişler. Öncelikle cihaz tamamen nano karbon magnezyum alaşımından yapılma metal bir gövdeye sahip. LG ürünlerinde metal görmeye alışık değiliz, ancak bu yöntemin, cihazın uzun ömürlü olmasının sırlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Firma aynı zamanda Gram 14'te yeni bir ekran teknolojisi denediklerini de açıkladı. Bu da cihazın inceliğini ve hafifliğini kaybetmeden uzun pil ömrü sunmasının nedenlerinden olabilir.

Bu açıklamalara rağmen cihazın gerçekten ne kadar uzun ömürlü olduğunu öğrenmek için kullanıcı deneyimlerine ihtiyacımız var. Dolayısıyla cihaz piyasaya sürülmeden kesin bir yorumda bulunmaktan kaçınıyoruz. Eğer LG gerçekten bir dizüstü bilgisayarda 21 saat pil ömrü sağlamayı başardıysa bu durum can çekişen pil teknolojisi için bir umut olabilir. Cihazın 13, 14 ve 15.6 inçlik farklı konfigürasyonlara sahip modelleri bulunuyor.

En hafif modelleri olan 830 gramlık, 13 inçlik cihaz 8GB RAM, 256GB SSD ve Intel'in 7. nesil Kaby Lake i3 işlemci konfigürasyonunu sunuyor. Yeni Gram 14'ün ne zaman piyasaya sürüleceği ya da fiyatı hakkında LG tarafında resmi bir açıklama yapılmadı.

Yazar: Tahsin Özyer

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.