Facebook Messenger masaüstü uygulaması, Windows ve Mac için kullanıma sunuldu

Facebook Messenger masaüstü uygulaması, Windows ve Mac için kullanıma sunuldu

Yayınlanma:
Facebook Messenger masaüstü uygulaması, Windows ve Mac için kullanıma sunuldu

Facebook Messenger, nihayet masaüstü uygulamasını kullanıcılarına sundu ve insanların arkadaşlarıyla ve ailesiyle mesajlaşıp görüntülü sohbet etmesini kolaylaştırdı.

Microsoft Store ve Mac App Store'da bulunan uygulama, tıpkı mobil ve web sürümlerinde olduğu gibi arkadaşlarınıza mesaj göndermenize ve video görüşmeleri başlatmanıza olanak tanıyor. Ayrıca uygulama karanlık moda da sahip olacak. Facebook’un Messenger masaüstü uygulaması, Zoom gibi gizlilik ve güvenlik sorunları içeren uygulamaların bulunduğu video konferans uygulaması havuzuna katılıyor.

Bildiğiniz gibi COVID-19 salgınının ardından görüşmelerimizi internet üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalmıştık. Bu nedenle video konferans uygulamalarının çok büyük popülerlik kazandığı bu dönemde Facebook Messenger'ın performansı oldukça belirleyici olacak. Fakat uygulamanın en büyük dezavantajlarından birisi Zoom'un 100, hatta 500 kişilik video konferans katılımcısı sınırına karşın yalnızca 8 kişiye imkan tanıması. Bu da şu anlama geliyor: online eğitim, büyük çaplı toplantılar gibi çok fazla katılımcının yer aldığı video konferanslar Facebook Messenger aracılığıyla gerçekleşmeyecek. Ayrıca uygulamanın bir diğer eksikliği de katılımcıların tek tıkla konuşmaya katılmasını sağlayacak URL'leri paylaşmanın bir yolu olmaması.

Bu nedenle geliştirmesi gereken çok yönü bulunan Facebook Messenger'ın rakipleriyle nasıl yarışacağını görmek için sabırsızlanıyoruz. Konuyla alakalı şu habere de göz gezdirmek isteyebilirsiniz: Zoom uygulamasında güvenlik açığı bulundu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.