General Mobile GM 9 Pro inceleme

Yerli 'üst segment' akıllı telefon General Mobile GM 9 Pro inceleme konuğumuz oldu. Android One ile gelen iddialı modeli, tasarımı, teknik özellikleri, eksileri ve artılarıyla ele aldık.

Yayınlanma:
General Mobile GM 9 Pro inceleme

Türkiye'deki en detaylı General Mobile GM 9 Pro inceleme makalesi... Hazır mısınız? General Mobile, uzun yıllardır Türkiye’de ön plandaki markalardan. Bu markanın istikrar ve kalite eşliğinde dikkat çekici bir şekilde ilerleme kaydettiği tartışmasız bir gerçek. Elbette muazzam seviyedeki ‘fiyat-performans’ bakış açısının, yerli üreticinin en önemli kozu olduğu da açık. Ancak şu net, ‘amiral gemisi’ ya da ‘üst segment’ adını ne koyarsanız koyun General Mobile’ın bu tür bir modeli –gerçek anlamda- yoktu. Cihazları daha çok orta seviyede konumlanıyordu.

General Mobile GM 9 Pro, bu kapsamda sınırları bir miktar daha ileri çekiyor. İşlemcisi ve genel itibarıyla çokyönlü donanım ve yazılım özellikleri ile orta-üst segmente göz kırpıyor... Uzun süredir merakla beklediğimiz General Mobile GM 9 Pro inceleme konuğumuz oldu. Bu noktada akıllı telefonun bize ulaştırılmasındaki katkıları nedeniyle şirketin başarılı iletişim ajansı Ünite İletişim’e teşekkür ediyoruz. Gelelim General Mobile GM 9 Pro’ya. Öncelikle kutu tasarımı önceki nesil modellerle birebir aynı. Önde cihaz, arka kısımda teknik özellikler görülüyor. Jelatinini açıp kutuyla karşılaştığınızda da kolay bir şekilde aşağı iterek cihazla, elbette bir dizi aksesuar eşliğinde karşılaşıyorsunuz... Kutuda neler var?

gm9-pro

İlk bakış...

Kulaklık, şarj adaptörü, şarj ya da USB kablosunun yanı sıra bir adet telefon kılıfıyla geliyor. Belgelerin arasında SIM kart yuvasını dışarı çıkarmaya yarayan bir adet iğne bulunuyor. Ürüne ilk temas ettiğinizde malzeme kalitesi kendini hissettiriyor. Alüminyum çerçeve sağlamlığı artırırken güven veriyor. Arka yüzde çift kamerası, kameraların yanında flaşı, ön kısımda geniş ekranı ile yanlarda kontroller göze çarpıyor. Yan kısmındaki kırmızı renkli tuşu, hızlı fotoğraf çekmek için. Güzel bir özellik.

Cihazın ekran çerçevesi çok ileri seviyede ince değil. Burada sıfır çerçeveyle karşı karşıya değiliz. Çentik yok; klasik bir ekran tasarımı var diyebiliriz. Çift kamerası yan yana sıralı, flaşı da devamında. Burada agresif bir tasarım şekli (kameralar bir sırada, flaş ayrı bir yerde gibi örneklerle karşılaşıyoruz) izlenmemesi güzel. Elde kalite hissi uyandıran bir model, genel itibarıyla ince ve naif. Peki General Mobile GM 9 Pro ekranı nasıl? Teknoloji tarafında neler ön planda? Yanıtlar geliyor...

general-mobile-gm-9-pro-teknolojiturucom

İddialı teknoloji özellikleri...

Öncelikle 6.01 inçlik ekranı ayrı bir yere alalım. Büyük bir ekran deneyimi. General Mobile’ın bu konudaki trende çok iyi uyum sağladığını görüyoruz. Ekranda ince ve uzun bir tasarım hakim. Bu da yine yaygın bir mobil trend. AMOLED ekranı, 2160 x 1080 piksel gibi oldukça iddialı bir çözünürlük değeri sunuyor. Bu yönüyle çoğu rakibiyle yarışıyor GM 9 Pro. 18:9 ekran en/boy oranı da son dönemin öne çıkan tercih noktalarından.

Renkler canlı, doygunluk gayet iyi. Yakınlaştırmalarda piksel piksel görünüm söz konusu değil. Ek olarak dokunmatik hassasiyeti oldukça iyi; GM 8 serisinden daha iyi bir deneyim söz konusu. Ayrıca Gorilla Glass 5 ile kılcal çizilmelere karşı maksimum koruma sağlanmış. Artı puan. İşlemci tarafında Qualcomm Snapdragon 660 tercih edilmiş. Söz konusu işlemcinin geçmişi bir sene öncesine dayanmasına karşın pil ve genel performans anlamında en iyiler arasında bulunduğunu biliyoruz. Bu nedenle Snapdragon 660 tercihi, performans testleri başta olmak üzere beklentilere en iyi yanıtları veriyor. Hızlı açılış süreleri, çoklu uygulama kullanımında konfor ön planda. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla çok başarılı bir füzyon gerçekleşiyor.

Eksiksiz bir donanım vaat eden modelde ayrıca 3800 mAh pil bulunmakta. Turbo şarj özellikli (hızlı şekilde şarj oluyor) pilinin günü rahatlıkla tamamlamanıza olanak tanıdığını belirtelim. Parmak izi sensörü oldukça hızlı. 3D piksel sensing adı verilen bir teknoloji de cihazda dikkat çekiyor.

3D pixel sensing technology nedir?

Parmak izi sensöründe hızı artıran bir teknoloji şeklinde özetlemek mümkün. Peki General Mobile GM 9 Pro kamerası nasıl?

Peki ya kamera sistemi?

General Mobile GM 9 Pro inceleme yazısında en önemli kısımlardan birine geliyoruz, kamera sistemi... Modelde 12 MP + 8 MP olmak üzere çift kamera sistemi ile karşı karşıyasınız. Bu sistem, hem geniş açı hem de yüksek çözünürlük anlamı taşıyor. Net ve canlı fotoğraflar elde ediyorsunuz. Önde 8 MP kamerası var, ayrıca bir de mini flaş konumlandırılmış. Genel itibarıyla düşük ışık performansı oldukça başarılı. Bu yönde gerçekleştirdiğimiz testlerin dışında cihazın kamera performansının kendi segmenti adına ilk sıralarda yer alması şeklinde sonuçlar açığa çıkardığını ifade edelim. Örneğin DxOMark puanı 100 üzerinden 90. Dolby Atmos destekli stereo hoparlörler ve yazılım tarafında ‘her an güncellenmeye hazır’ Android One ön planda. Genel itibarıyla beğenimizi kazanan modelin fiyatı da oldukça makul. Renk seçenekleri; uzay grisi, altın ve gümüş şeklinde. General Mobile GM 9 Pro inceleme makalemizde sona yaklaşıyoruz...

  • Cihaz hakkında daha fazla detay için firma sayfasını tıklayabilirsiniz.

NOT: General Mobile GM 9 Pro inceleme yazımızı beğendiyseniz aşağıdaki sosyal medya kutucuklarını tıklayarak kendi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşım gerçekleştirebilirsiniz. TeknolojiTuru.com puanı: 5/4,5

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.