SSD Nedir ne Demektir?

SSD Nedir ne Demektir?

Yayınlanma:
SSD Nedir ne Demektir?

SSD, Solid State Drive kelimelerinin baş harflerinden oluşan katı hal sürücüsü anlamına gelir. SSD verileri depolamak için mekanik parçalardan değil bellek yongalarından ve dâhili devrelerden faydalanan bir sürücü çeşididir. Geleneksek sabit disklerde meydana gelen bazı sorunlar SSD disklerde ortaya çıkmaz. SSD’ler SATA veribantından faydalanır. Bilgisayar kasasında bulunan anakartın sata portlarına bağlanır.

SSD Nedir?

Harddiski anakart üzerindeki sata portuna bağladıktan sonra pc nizi açın ve Windows penceresinde açılan yönergeyi takip ederek SSD’yi kurun. SSD harddisklerin klasik harddisklere göre birçok avantajı bulunur. Yeni bir teknoloji olan SSD ile bilgisayarınız çok daha hızlı işlem görür. SSD’nin en büyük avantajı hızlı olmasıdır diyebiliriz.

SSD Avantajları

SSD harddisklerin geleneksel HDD harddisklere göre birçok avantajı vardır. SSD harddiskin en büyük avantajı hızıdır. SSD ile bilgisayarınız çok daha hızlı açılır ve işlemlerinizi çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İş, eğitim veya oyun için kullandığınız bilgisayarınızı SSD ile çok daha hızlı kullanabilirsiniz. SSD geleneksel harddiskler gibi hareketli parçalardan oluşmadığı için çabuk bozulma riski yoktur. Çok daha uzun yıllar verimli bir şekilde kullanabileceğiniz harddisklerdir. HDD harddiskler verileri dönen diskler üzerinde depolar. Oysa SDD diskler aynı bir USB bellek gibi sabit disklerdir. Bu nedenle dışarıdan gelecek sarsıntılardan etkilenmez. Çabuk bozulmaz ve sürekli tamir gerekmez. SSD harddiskler çok sessiz çalışır. HDD harddisklerde zamanla oluşan hışırtı, cızırtı, uğultu gibi sesler SSD harddisklerde kesinlikle olmaz.

SSD Nasıl Olmalıdır?

SSD harddiskler geleneksel HDD harddisklere göre biraz daha pahalıdır. Ancak üstün özellikleri ve sık arıza vermeyen uzun ömürlü olma özelliği ile fiyatını hak eder özelliktedir. SSD harddisk alırken bilgisayarınıza uyumlu olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Örneğin aldığınız SSD SATA 3 girişe uyumlu ve sizin pc nizde sata 3 girişi yoksa SSD yi kullanmazsınız. SSD konusunda gerekli her türlü yardım için https://www.incehesap.com/ssd-harddisk-fiyatlari/ internet sitesinden faydalanabilirsiniz. En kaliteli SSD harddiski en uygun fiyat ile alabilirsiniz. Bilgisayarınıza uyumu ve monte edilmesi konusunda online yardım alabilirsiniz. SSD harddisk için her türlü desteği bu sitede bulabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.