Google Toronto’daki akıllı şehir konseptini hayata geçiriyor

Google Toronto’daki akıllı şehir konseptini hayata geçiriyor

Yayınlanma:
Google Toronto’daki akıllı şehir konseptini hayata geçiriyor

İnovasyon markalarından Google, Kanada’nn Toronto şehrinde bir ‘Google Kenti’ inşa edecek. Bu kapsamdaki fiziksel çalışmaların bir önceki adımı olan taslak projenin Temmuz ayı sonunda kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Günümüzde akıllı şehir teknolojileri dendiğinde akla ilk gelen marka olmasa da Google’ın gelecek stratejilerinde bu durumu tersine çevirmeyi hedeflediği açık. Bu noktada geçtiğimiz aylarda ilk işaretleri verilen, oldukça yenilikçi bir projenin ilk taslakları yakında ortaya çıkacak.

Google’ın kentsel inovasyon markası Sidewalk Labs, Kanada’nın Toronto şehrindeki akıllı şehir projesinin ilk taslaklarını Temmuz ayı sonunda açıklayacak. Dijital veri ve yapay zekayla, dolayısıyla teknolojiyle çepeçevre sarılı bir teknolojik-şehir beklentisi söz konusu. Her şeyin kaydedildiği sensörler, su-elektrik üretiminden yaya akışına, hava kalitesinden atık yönetimine, otopark işgalinin önlenmesinden şehrin genel işleyişine kadar her aşamada görülecek. Gerçek zamanlı olarak düzenlenip iyileştirilecek olan yaşam, geleceğin akıllı şehirler noktasındaki yatırımlarına da ışık tutacak.

Ayrıntılı proje taslakları Ekim'de geliyor

Öte yandan metropolün doğusunda yer alan Quayside bölgesindeki alanda kurulacak olan akıllı şehrin daha ayrıntılı proje çalışmalarının Ekim 2018’de paylaşılacağı belirtildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.