Instagram Takipçiniz Sizi Neden Bırakır, Nasıl Bırakmaz?

Ünlü sosyal medya uzmanları da bir gün içerisinde dahi 2–3’den fazla içerik paylaşılmamasını tavsiye ediyor. Dahası da var...

Yayınlanma:
Instagram Takipçiniz Sizi Neden Bırakır, Nasıl Bırakmaz?

Social Media Marketing sertifikamı aldıktan sonra projelerime yoğunlaşsam da, bir süredir aldığım bu notu paylaşmak için geç kalmış olabilirim.

Evet, Instagram takipçiniz sizi neden bırakır? Nasıl bırakmaz?

Onlarca sebep sayabiliriz. Ancak sadece birkaç tanesine değinip, size ‘Aaa doğru!’ dedirtip, bırakacağım. Sonrasında gayet katılıyor olacaksınız bahsettiğim hususlara, çok büyük ihtimalle. Bugün aklıma gelme sebebi ise, çok açık bir örneği ile karşılaştım ve hemen UnFollow ettim. Bir projeniz var ve Instagram hesabınızdan paylaşımlarla projenizi desteklemek istiyorsunuz.

Ne yaparsanız yapın, 3–5 dakika içinde 1’den fazla içerik paylaşmayın! Aslında, işin gerçeği, 1 gün içerisinde çokça içerik paylaşmanız, takipçilerinizi bunaltıyor ve bir süre sonra bıkkınlık ile sizi takip etmekten vazgeçiyorlar. Instagram kullanıcıları, hem Türkiye’de hem tüm dünyada, tüm takip ettikleri profillerden farklı içerikleri görmek için uygulamayı açıyor. Sizin paylaşımlar fazla gelince, yeter artık deyip, takipten çıkıyorlar...

640-Instagram-algorithm

Ünlü sosyal medya uzmanları da bir gün içerisinde dahi 2–3’den fazla içerik paylaşılmamasını tavsiye ediyor. Ancak yine de 1 saat içinde 10 içerik paylaşan o platformu maalesef UnFollow etmem gerekiyordu.

Aşağıya in in bitmez, sürekli aynı firmanın paylaşımlarını görürsünüz ve bu da sinir yapar. Aslında en doğrusu, hem Facebook hem de Instagram için, özel ve vurucu içerikler paylaşmaktır. Bir tatil köyü işletiyorsanız, bir günde 50 fotoğraf yerine, öyle vurucu, 3 fotoğraf paylaşın ki, tüm takipçileriniz o gün içinde sizi konuşuyor olsun. Bu kesinlikle işe yarayacaktır, denemelisiniz. Evet, önemli husus, sadece az paylaşmak değil, aynı zamanda vurucu, yani akılda kalıcı içerikler paylaşmaktır.

Fotoğraf kalitesi ve hedefleme

Ne olursa olsun, kalitesi düşük fotoğraflarla sosyal medyada verimli olamazsınız. Artık yüksek çözünürlüklü kamerası olan telefonlar da bizlere oldukça yardımcı oluyor bu konuda, evet. Lakin yine de çok dikkat etmek gerekiyor bu konuya. Diğer bir konu ise, gerçek hedef haricinde paylaşımlar yapmaktan kaçının. Eğer teknoloji şirketiyseniz, paylaşımlarınızı mutlaka ve mutlaka bu alanda yapmalısınız.

instagram-redesign

Düzenli paylaşım yapın

Bunların haricinde, düzenli paylaşımlar yapmayı bırakmayın. Tamam, bir günde çokça paylaşım yapmayın, kesinlikle, diyoruz. Ama bunun haricinde de birkaç günlük aralar vermeniz, takipçileriniz ile aranızı soğutacaktır. Her gün 2 içerik paylaşmak, düzenli olarak bu şekilde devam etmeniz, sizleri daha başarılı kılacaktır, Instagram profilinizde.

Yorumlaşın! Takipçileriniz ile yorumlaşmayı bırakmayın. Sorulara cevaplar yazabilir, ya da takipçilerinize sorular sormalısınız. Çeşitli yorumlarla profilinizi daha da aktif tutabilirsiniz. Profilinize benzer içerikleri bulup, rahatsız etmeyecek şekilde yorumlar da bırakabilirsiniz. Yalnız, yorum derken, ‘bizi de takip edin, bekliyoruz’ tarzındaki ‘spam’ yorumlardan bahsetmiyorum. Bu, kesinlikle takipten çıkarılmanıza hatta engellenmenize sebep olacaktır. Gayet doğal yorumlar ile kullanıcıları, takipçiniz olması yönünde çekmeye çalışmanız gerekir. Bu da, doğal olmaktan geçiyor, hak verirsiniz ki. İşte böyle.. Genel hatları ile, bu şekilde Instagram’daki takipçilerinizi sizinle tutabilir, gitmemelerini sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medya Pazarlama

konusunda yazılarıma devam etmeye çalışacağım. Sorularınızı da tabi ki bizlere iletebilirsiniz.

Yazar: Said Murat

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.