Amazon trilyon dolarlık şirket olma yolunda

Amazon trilyon dolarlık şirket olma yolunda

Yayınlanma:
Amazon trilyon dolarlık şirket olma yolunda

ABD’de Amazon’un son yılların en sansasyonel teknoloji şirketlerinden biri olduğu tartışmasız bir gerçek. Şirketini 90’ların sonundan beri taşıyan ve günümüzde dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Jeff Bezos’un bu noktadaki etkisi de bir diğer başarı hikaye elbette.

Amazon'un değeri 700 milyar dolara ulaştı

Teknoloji şirketinin başta e-ticaret olmak üzere küresel anlamda yakaladığı ivmenin etkisiyle ciddi bir ‘para sayma makinesi’ satın alımına imza attığını düşünmemek için de neredeyse en ufak neden dahi yok, geçtiğimiz yıl bir önceki seneye göre yüzde 33 gibi olağanüstü bir seviyede değer kazanan markanın bir süre sonra ‘piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan ilk şirket’ unvanı kazanabileceği iddia ediliyor. Halihazırda 700 milyar dolarlık bir şirket.

Wall Street'teki güvenilir analiz kuruluşları arasındaki Macquarie tarafından yayınlanan bir raporda Apple, Alphabet ve Microsoft’tan önce 1 trilyon dolarlık değere ulaşacağı öngörüsü yer aldı. Şirketin perakende pazarında yakaladığı trendin dışında AWS (Amazon Web Services) platformu da önemli bir gelir akışı kaynağı maiyetinde. Bulut sunucu imkanı sunan AWS, Amazon’un sürekli büyüyen kazanç modeli durumunda.

Kim önde bitirecek?

Amazon’un 700 milyar dolar civarındaki değerine karşın daha avantajlı konumda bulunduğu görülen Apple, 820 milyar dolara yakın bir piyasa değeri ile en değerli teknoloji şirketi konumunda bulunuyor. Microsoft’un da Amazon’a yakın değere sahip olduğu görülüyor. Bakalım 1 trilyon dolarlık ilk şirket hangisi olacak? Heyecanla bekliyoruz…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.