Dell Inspiron 3537 B20F45C İncelemesi

Performans ve fiyat anlamında dikkat çeken dizüstü bilgisayar seçeneklerinden biri olan Dell Inspiron 3537 B20F45C inceleme konuğumuzdu…

Yayınlanma:
Dell Inspiron 3537 B20F45C İncelemesi

Dell, dünya genelinde daha çok iş dizüstü bilgisayarları ile tanınan bir marka. Kurumsal alanda birçok şirketin tercihi. Ayrıca daha genele hitap eden modelleri de bulunuyor. Test merkezimizde ağırladığımız Inspiron 3537 B20F45C ise fiyat anlamında dikkat çeken, teknik detaylarıyla da ayrılacak bütçeyi aşağı yukarı karşılayan bir model. Detaylarına yakından bakacağız…

Tasarım Ürün zarif bir kutu içerisinde geliyor. Adaptör ortalama büyüklükte, şarj kablosu da yine ortalama uzunluğa sahip. Üründe plastik malzeme hissiyatı yoğun. Ancak ciddi ve abartıdan uzak görünümüyle bu durumu bir nebze olsun kapatıyor. Ekran kapağında Dell logosu, ekranın üzerinde webcam, altta bir diğer Dell logosu yer alıyor. Ekran çerçevesi ortalama kalınlıkta. Ekran menteşeleri kenarlara yakın noktada ve gayet sağlam görünüyorlar.

Klavyenin tuş yükseklikleri ve aralıkları iyi bir tasarımla geliyor. Plastik hassasiyetini bu noktada da yaşıyorsunuz. Hızlı ve sık yazan biriyseniz alışmanız zaman alabilir. Ürünün touch pad kısmı ise kullanışlılığı iyi seviyede yaşatıyor. Ağırlık 2.35 kg. Genel olarak kullanım öncelikli bir iş düzüstü bilgisayarı, tasarımda beklentileri düşük tutmanız gerekiyor.

dell-inspiron-3537-b20f45c-i5-1-6ghz-4gb-500gb-1gb-321076-399673

Teknik özellikler

Modelin donanımı yeterince güncel değil. Öte yandan iyi bir şarj dayanıklılığı vaat ediyor. Uzun süre mobil çalışacak kimseler için bu haberin sevindirici olacağını belirtmek mümkün. Çift çekirdekli işlemcisi 2.6 GHz’lik maksimum saat hızlarına ulaşabiliyor. Ancak 4. Nesil olmasının bir sonucu olarak 6. Nesil işlemcilerdeki hız ve performansın altında etkiler elde ediyorsunuz. 1 GB AMD Radeon ekran kartı ve 4 GB RAM ise diğer öne çıkan detaylar arasında yer alıyor.

Ürünün RAM kapasitesini 8 GB’a kadar yükseltebiliyorsunuz. Elbette bu noktada maaliyetin de artacak olması unutulmamalı. Artan maliyetle birlikte daha güncel donanımlı seçenekler de karşınıza çıkabilir. Bu detayları unutmayın. 500 GB HDD ile gelen Dell Inspiron 3537 B20F45C, hızlı bir bilgisayar değil. Ortalama ölçütler sunuyor. Ekranı 1366 x 768 piksel çözünürlükte görüntü sağlıyor. Renkler iyi ve doygunluk başarılı. Ancak bir Full HD çözünürlüğün sizinle olamayacağını da belirtelim.

dell-inspiron-3537-b20f45c-i5-1-6ghz-4gb-500gb-1gb-321076-399672

Ürün, arabirimler yönünden tatmin edici. 1 HDMI portu, optik sürücü, Ethernet, 2 adet USB 2.0, 2 USB 3.0 ve kart okuyucusu bulunuyor. Işletim sistemi ise boş olarak geliyor; yani FreeDos şeklinde. Ürünün satın aldıktan sonra işletim sistemi yüklemeniz gerekli. Bu da önemli bir eksi puan alan konu durumunda. Dell’in Inspiron 3537 B20F45C modeli ile oyun oynanması mümkün değildi. HD video izleme, sosyal ağlara sörf ve temel iş uygulamaları (MS Office programları) için ise ideal özellikte. Fiyatı üzerinden ele alındığında ise daha iyisi olabilirdi diyeceğiz.

Artılar: Kullanışlılık Fiyat

Eksiler: Tasarım Performans

Yazar: Ferhat Verdi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.