Geçmişe Yolculuk: Samsung Kameralı Telefon Tarihinde Tüm İlkler

Galaxy S9'un kamera performasına atıfta bulunmak isteyen Samsung, kameralı telefonlarının geçmişine yönelik bir kronoloji yayınladı.

Yayınlanma:
Geçmişe Yolculuk: Samsung Kameralı Telefon Tarihinde Tüm İlkler

Samsung tarafından, son 18 yılda piyasaya sürülen kameralı telefon modelleriyle ilgili önemli ilerlemelerin anlatıldığı bir görsel yayınlandı. Samsung kameralı telefon modelleriyle ilgili bu görsel İngilizce dilinde olduğu için, önemli bilgileri sizlere buradan sunacağız.

  • Güney Kore’li telefon üreticisinin ilk kameralı telefon modeli SCH-V200, 2000 yılında piyasaya çıkmıştı. 20’ye kadar fotoğraf çekilmesine izin veriyordu. 0,11 MP kalitedeki fotoğrafların görüntülenebilmesi için bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyordu.
  • Birkaç yıl sonra Samsung tarafından kapaklı bir telefon modeli piyasaya sürüldü. SCH-X590 modelinin kamerası, ekran menteşesine yerleştirilmişti. Bu durum, kamerasının öne veya arkaya serbestçe hareket ettirilebilmesini sağlıyordu. Samsung için selfie kavramının başlangıcı da burada oldu diyebiliriz.
  • Sadece bir yıl sonra tanıtılan SCH-V420 de bir kapaklı telefon modeliydi. Ekran, istenirse farklı yönlere çevrilebiliyordu ve bu durum, telefonun kompakt bir video kamera olarak kullanılmasını mümkün kılıyordu. Bu tarz güçlü inovatif atılımların oldukça önemli olduğu dönemlerdi.
  • 2010 yılında çıkan Galaxy S modeli, fotoğraf çekimi ile ilgili geniş bir menü sunuyordu. Dokunmatik ekran fikri, kameralarla etkileşimimizi de bambaşka bir seviyeye taşıdığından oldukça ciddi bir atılım olarak kabul edildi.
  • Samsung Galaxy S3 ile seri çekim modu getirildi. Daha sonra gelen Samsung Galaxy S4 Zoom, bir telefon- dijital kamera hibrit karışımıydı. Gerçek bir dijital fotoğraf makinesi gibi çalışıyordu ve emsal modellerden biri olarak kaldı.
  • Samsung kameralı telefon modelleri arasında en hızlı odaklamayı Samsung Galaxy S5 modeli başardı. Gerçek zamanlı HDR modunda 0,3 saniyelik odak süresi ile oldukça başarılıydı. Galaxy S7 modeli de dual-pixel otofokus desteği ile odaklanma hızını önemli ölçüde geliştirmeye devam etti. İlgili model ayrıca 2016 yılının en iyi düşük ışık performansı gösteren modellerinden biriydi.

Son olarak Galaxy Note 8, ilk çift kamera teknolojisine sahip Samsung kameralı telefon modeli olarak piyasaya sürüldü. Beraberinde birçok yenilik de Samsung’un kamera teknolojisini daha ileriye taşıdı. Bütün bu bilgilerin verilmesinin amacı da, yeni çıkardıkları Galaxy S9 modelinin kamera performansına bir atıfta bulunmaktı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.