ABD Başkanı Trump Twitter Hesabıyla Gündemden Düşmüyor

ABD Başkanı Trump Twitter Hesabıyla Gündemden Düşmüyor

Yayınlanma:
ABD Başkanı Trump Twitter Hesabıyla Gündemden Düşmüyor
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabıyla bir kez daha gündemdeki yerini alıyor. Bu kez konu, kendisine taciz edici tweet gönderdiği gerekçesiyle engellediği kullanıcılarla ilgili. ABD'de bu durum, mahkeme salonlarına taşındı. Engellenen 7 takipçi tarafından açılan davada duruşma, ilginç diyaloglara sahne oldu.
2 saat süren dava duruşmasında hakim, ABD Başkanı'nın engellemek yerine neden sessize almadığını sorarak ilginç bir yaklaşım sergiledi. Diğer yandan davanın avukatlarından biri, bunun aslında "mükemmel olmasa da makul bir çözüm" olabileceğini belirtti. Adalet Bakanlığı'nı temsilen bulunan avukat ise ABD Başkanı "ister engeller, ister sessize alır" ifadelerini kullandı. Ancak hakim Naomi Reice, yine de siz benim tavsiyemi dikkate alın diyerek sürpriz bir çıkış yaptı.
Konunun ifade özgürlüğü tarafı, davada hakimin dikkatle üzerinde durduğu konu oldu. Bununla birlikte gündemde böylesine bir sosyal medya vakasının mahkeme salonlarına taşacak kadar yer bulması şaşırttı.
#BlockedByTrump etiketiyle yapılan paylaşımlarda rekor kırılırken Trump'la ilgili toplam 3 bin 500 davanın olduğu, 1900'ünde ise Trump'ın 'davacı' olduğu kaydedildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.