Özel Haber: İstanbul'un Yeni Metrosu Hyundai Rotem ile Tanışın

Hyundai Rotem, İstanbul'un iki önemli metro projesi için tren setlerinin üretimi işini üstlendi. Setler yarı yarıya yerli üretim olacak.

Yayınlanma:
Özel Haber: İstanbul'un Yeni Metrosu Hyundai Rotem ile Tanışın

M8 Dudullu - Bostancı ve M7 Kabataş - Mahmutbey hatlarının yanı sıra, Esenyurt - Mahmutbey uzatması da Hyundai Rotem trenlerle sağlanacak. Detaylar haberimizde...

Bildiğiniz gibi İstanbul'da devam eden oldukça fazla sayıda yer altı metro hattı projesi var. Metro hattı inşaatları çoğu megakentli vatandaş için kapalı bir kutu gibi görünüyor. Ancak arka planda gerçekleşen her türlü ilerlemeyi takip eden insanlar da mevcut.

Metro – Report International’dan gelen bir habere göre; İstanbul’da yapımı devam eden M8 kodlu Dudullu – Bostancı ve M7 kodlu Kabataş – Mahmutbey hattında kullanılacak tren setlerini Güney Kore’li tren üreticisi Hyundai Rotem tedarik edecek.

M8 ve M7 hatları için üretilecek Hyundai Rotem setlerinin özellikleri

Habere göre Hyundai Rotem, 5 Aralık 2017’de İBB ile imzaladığı sözleşme gereği her iki hattın da tren setlerinin üretimini gerçekleştirecek. M8 Dudullu – Bostancı hattı için tamamen sürücüsüz, 4 vagonlu 10 tren seti üretecek olan Hyundai Rotem; 13 istasyonlu olan bu hatta tek yönde 45.000 yolcu / saat taşıma kapasitesi sağlayacak. M8 hattının trenleri 86.3 metre uzunluğunda, 2.9 metre genişliğinde ve 1081 yolcu kapasiteli olacak. Trenler azami 80 km hızlanmaya sahip olacak.

M7 Kabataş – Mahmutbey hattının batı yönlü uzatması olan 10 istasyonlu Mahmutbey – Esenyurt hattına da yine Hyundai Rotem tarafından trenler sağlanacak. Tamamen sürücüsüz, 20 adet her biri 4 vagonlu tren seti tedarik edilecek. Hâlihazırda M7 hattının ilk etabı için Hyundai Rotem 75 adet 4 vagonlu tren seti üretimi işini üstlenmişti.

Bu trenler şu an üretilmeye devam ediyor. M7 hattının Esenyurt uzatmasında kullanılacak tren setleri 90 metre uzunluğunda ve 3.1 metre genişliğinde olacak. 1057 yolcu kapasiteli trenlerin azami 80 km hızlanmaya sahip olacağı belirtiliyor. Güney Kore’li üretici, söz konusu tren setlerini TÜVASAŞ’ın Adapazarı’ndaki tesislerinde üretecek. Trenlere ait komponentlerin %50 oranında yerli üretim olacağı ifade ediliyor.

Hyundai Rotem, bilindiği üzere Marmaray için de tren setlerini tedarik etmişti. Konsept görseller eğer doğrudan hayata geçirilirse, Marmaray’da bulunan trenlere oldukça benzer metroların geleceğini söyleyebiliriz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.