Android GO Hamlesi: General Mobile GM 8 Go

Android GO destekli yeni General Mobile GM 8 Go, giriş seviyesi akıllı telefonlar içerisinde saf android deneyimini uygun fiyatla sunmayı amaçlıyor. Telefona dair ortaya çıkmış detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yayınlanma:
Android GO Hamlesi: General Mobile GM 8 Go

Kısa süre önce General Mobile'ın duyurusunu yapmış olduğu GM 8 modelinin yankıları henüz devam ederken, bu yıl daha fazla modelin geleceğini daha önceki haberlerimizde belirtmiştik. İşte General Mobile'ın bu yıla dair ikinci sürprizi: Android GO tabanlı ilk model, General Mobile GM 8 Go.

Öncelikle Android GO fikrinin temel değerlerini anlatmakta fayda görüyoruz. Android GO, giriş seviyesi akıllı telefonlar için düşünülmüş bir Android yapılandırmasıdır. General Mobile GM 8 Go, hâlihazırda Android 8.1 ile sunulacak fakat bu bir Android GO sürümü oalcak. Yani işletim sisteminin bazı özellikleri, telefonun stabil ve rahat çalışabilmesi adına yeniden optimize edilmiş. Play Store mağazası da cihazınızla en uyumlu uygulamaları size sunacak şekilde yeniden ele alınmış. Bütün bunlar, uygun fiyatlı ve saf Android deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar için düşünülmüş detaylar olarak göze çarpıyor.

Android Authority'de yer alan bilgilere göre General Mobile GM 8 Go akıllı telefonu MediaTek'in MT6739 işlemcisinden güç alıyor. Buna bağlı olarak da 3.500mAh batarya kullanılması gayet iyi bir detay. GM 8'de görmüş olduğumuz tasarım anlayışının kısmen General Mobile GM 8 Go modelinde de devam ettiğini görüyoruz. HD+ ekran çözünürlüğüne sahip telefonun 18:9 ekran formatı barındırdığını ve 1440 x 720 piksel çözünürlüğünde olduğunu ilave edelim.

Depolama tarafında 1 GB RAM, 16 GB hafıza desteğine sahip telefonun Android Go birleştiğinde, giriş seviyesi bir akıllı telefon için efektif bir kullanım senaryosu ortaya koyacaktır. Yine de bu telefonun ağır işlerde kullanılmak üzere tasarlanmadığını belirtmekte fayda var. 13 MP arka kamera, parmak izi okuma sensörü ve 3.5 mm kulaklık girişi de telefonun diğer önemli detayları arasında yer alıyor.

General Mobile GM 8 Go, MWC 2018'de tanıtılacak ve yakında satışta olması bekleniyor. Ürünün fiyatı ise henüz duyrulmadı. Ancak GM 8'den daha uygun fiyatlı olacağı, hemen hemen kesin görünüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.