Tehdit Oldukça Ciddi: Zombi Android Cihazlarla Kripto Para Avlamak

Çin'de ortaya çıkan bilgiye göre Android cihazlarla kripto para avlamak mümkün görünüyor. Siber saldırganların hedefindeki bu yeni sistem açığı konusunda tüm kullanıcıların son derece dikkatli olması gerekiyor. Detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
Tehdit Oldukça Ciddi: Zombi Android Cihazlarla Kripto Para Avlamak

Çinli bir siber güvenlik firmasının araştırmasına göre, bazı tür zararlı yazılımların bulaştırıldığı Android telefon, tablet ve TV'lerin, kripto para madenciliğinde kullanılabilecek zombiler haline getirildiğini ortaya çıkardı. Siber güvenlik firmasına göre, hâlihazırda bu saldırı metoduyla etkilenen 7000'in üzerinde cihaz var. Bunlar bir şekilde Monero kripto ağına bağlanarak, siber saldırganlar tarafından kripto para madenciliği için kullanılıyorlar.

Çin’de bulunan ZDNet’in raporu, Androd cihazlarla kripto para avlamak konusundaki bu son derece ciddi tehlikeyi aynı şekilde açıklıyordu. Siber güvenlik uzmanları, botnetlerin şimdilik büyük çaplı olmadığını belirtseler de endişeliler. Siber suçlular arasında kripto para elde etme hırsıyla çok daha büyük çapta Android tabanlı cihazı zombileştirmeyi planlayacak saldırganların artmasından korkuluyor.

Netlab360 ise bu saldırının internete erişmeyi mümkün kılan, işletim sisteminin bir parçası olan açık bir bağlantı noktasından kaynaklandığını belirtiyor. Saldırganlar, açık bulunan 5555 port aracılığıyla bağlanan güvensiz Android cihazları arıyorlar.

Solucan vb. malware yazılımlarla sistemi ele geçirdikten sonra da saldırganlar yeni kurbanlar aramaya başlıyorlar. Ele geçirilen Android cihazlarla kripto para avlamak için sıfır maliyetle sistem ve donanım kaynağı oluşturuluyor Araştırmacıların duyurusuna göre bu port saldırganlar tarafından açılmıyor; yani hâlihazırda açık olduğu için erişilebiliyor.

Belki de bu senaryonun en korkutucusu kısmı da bu... Portun ne zaman ve hangi nedenle açıldığına dair bir bilgi bulunmazken, Android işletim sisteminin yaratıcısı Google’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama yayınlanmadı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.