HTTPS Kullanımı Yaygınlaşıyor: İşte Chrome'un Yeni Hamlesi...

Google Chrome'un güvenli internet gününün ertesinde duyurduğu yeni planı, tüm web sitelerini HTTPS kullanımı konusunda teşvik edecek gibi görünüyor. Detaylar, haberimizde...

Yayınlanma:
HTTPS Kullanımı Yaygınlaşıyor: İşte Chrome'un Yeni Hamlesi...

Güvenli internet ve veri şifrelenmesi alanında ortaya çıkan HTTPS kullanımı büyük bir hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Bununla beraber, görünüşe göre internet tarayıcısı üreticileri de bu konuda kullanıcıları teşvik etmeyi istiyorlar. Yaptıkları hamlelerle, HTTPS kullanımını arttırmak için önlemler almayı kendilerine görev olarak benimsemiş görünüyorlar.

Geçtiğimiz yıl bu vakitlerde Google’ın internet tarayıcısı Chrome, HTTP web sitelerini “Güvensiz” olarak işaretlemeye başlamıştı. Adres çubuğunda yer alan bilgilendirme kutusu kontrol edildiği zaman bu rapor görüntülenmekteydi. Google Chrome, HTTPS kullanımı konusunda artış sağlayacak son adımını da duyurdu.

2018’in Temmuz ayında, yani Chrome sürüm 68’in kararlı hale gelip yayınlanmasıyla beraber tüm http web siteleri “Güvensiz” olarak işaretlenecek. Bu ifade doğrudan kullanıcılara da gösterilecek. Hâlâ HTTPS kullanımı konusunda atılımda bulunmayan web siteleri için de şirket, şifrelemenin önemine dair kılavuzlar ve HTTPS’e geçiş hakkında temel bilgiler paylaşmaktadır.

Geçtiğimiz yıl HTTPS kullanımı konusundaki ilerleme oldukça dikkat çekiciydi. 100 web sitesinden 81’i varsayılan olarak HTTPS kullanımını gerçekleştiriyordu. Web tarayıcıların benzer yöndeki atılımlarının artmasıyla beraber, şifrelenmiş web adreslerinin kullanım grafiklerinin yükseleceği öngörülüyor. Hâlihazırda Mozilla Firefox da benzer bir işaretleme politikasına sahip.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.