Google Oyun Konsolu Çıkarmaya Hazırlanıyor!

Google oyun konsolu... Playstation, Xbox, Nintendo, Steam Machine gibi devlerin yanında acaba yeni bir yıldız mı belirecek? Söylentilere göre Google, bir oyun konsolundan daha fazlasını plânlıyor. Detaylar, haberimizde...

Yayınlanma:
Google Oyun Konsolu Çıkarmaya Hazırlanıyor!

The Information'ın yayınladığı bilgilere göre, Google oyun konsolu üretimi için hazırlanıyor ve bununla birlikte oyun sektörünün bir parçası olmayı istiyor. Eğer bu söylentiler doğruysa, arama motoru devi kendine ait bir stream (canlı yayın) platformu üzerinde sıkı bir şekilde çalışıyor. Projenin kod adı ise: Yeti... Bu servis eğer hayata geçerse, beraberinde "Google üretimi" özel bir oyun konsoluyla birlikte kullanıcılara sunulacak. Ayrıca Yeti, hâlihazırda piyasada bulunan Chromecast ile birlikte de kullanılabilecek. Yeti'nin, Amazon'a ait Twitch platformu ile rekabet etmeyeceği ve aralarında çeşitli farklar bulunacağı belirtiliyor.

Google Oyun Konsolu Abonelik Sistemi İçerebilir

Google'ın yeni servisinde bir oyunu yayına açmak istiyorsanız, sistem sizden oyunu indirmenizi (ya da kutu olarak satın almanızı) isteyecektir. Doğal olarak burada bir çeşit abonelik sisteminin olacağını söylemek, oldukça mümkün görünüyor. Google'ın fiyatlandırma politikaları göz önüne alındığında; abonelik ücretlerinin uygun fiyatlı mı, yoksa yüksek bedellerde mi olacağının yanıtını sizlere bırakıyoruz.

Eğer Yeti başarılı olursa, 109 milyar dolarlık oyun pazarında Google'ın da adı artık yer alacak. Canlı yayınların yapılabilmesi için Google'ın etkileyici bulut sisteminin kullanılacağını eklemekte fayda var. Bununla birlikte Google'ın, oyun geliştiricileri ile temaslarını sürdürdüğü belirtililiyor. Ancak henüz Yeti'ye uyumlu oyunların piyasaya sürülüp sürülmeyeceğine dair oyun geliştiricilerinden en ufak bir bilgi bile sızmış değil...

Bununla beraber, eski oyunların adapte edilmesine (portlanmasına) yönelik herhangi bir bilgi de bulunmuyor. Google oyun konsolu hakkında herhangi bir teknik detayın gün yüzüne çıkmadığını da ekleyerek yazımızı bitiriyoruz. Daha fazla gelişme olması hâlinde, sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.