ESET ile Ayın Siber Güvenlik Tavsiyeleri – 12 [ Kripto Paralar ]

ESET sponsorluğundaki yazı dizimizin bu bölümünde kripto paraların korunması hususuna yönelik olarak, kullanıcıların dikkat etmesi gereken konulara ve güvenlik tavsiyelerine değiniyoruz

Yayınlanma:
ESET ile Ayın Siber Güvenlik Tavsiyeleri – 12 [ Kripto Paralar ]

Kripto paralar ve bunların işlem gördüğü borsalar son dönemde hatrı sayılır popülerliğe ulaştılar. Peki sanal dünyada paranın olduğu bir yer varsa, orada siber güvenlik tehdidi yok mudur? Olmaz olur mu hiç... Kripto paraların korunması konusu, kripto borsasına atılan herkes için en önemli konulardan biri.

Yeni Kripto paralara önyargı ile yaklaşın [Kesinlikle!]

Kripto para dünyasında en bilinen ve en yüksek işlem hacmi olan Bitcoin için, yeni başlayanlar bir nebze geç kalmış durumda. Bu nedenle yepyeni kripto para birimleri ortaya çıkıyor ve değer kazanıyor. Birbirlerine dönüştürülebildikleri için, bir bakıma kendi döviz borsalarını yaratmış durumda oldukları görülüyor İzlenemez yapıda oldukları için de kara para aklama işinde kullanılmaları her zaman söz konusu. Bu nedenle ülkeler, birbiri ardında yasalar çıkararak kripto para borsasını kontrol etmek için çalışmalarda bulunuyorlar.

Kullanıcıları bir şekilde kendi coin'lerini satın almaya yönlendiren çok sayıda platform ise birbiri ardına sırra kadem bastıklarını ve sonuçta kullanıcıların elinde geriye bir hiç kaldığını söylemek istiyoruz. Bu nedenle eğer kripto para ve Bitcoin işlerinde yeniyseniz, yatırım yapacağınız platformu çok iyi araştırmanızı ve bu alanda bilgisi olan kullanıcıların yorumlarına kulak vermenizi öneriyoruz. Dolandırılmamak için oldukça etkili ve basit bir önlem olacaktır...

DDoS ve zararlı yazılım saldırılarına karşı kripto paraların korunması

Kripto paralarla ticaret yapan firmalar; ödeme kabul eden ve çalışanlarına bu yolla ödeme yapan firmalar günden güne artıyor. Doğal olarak kripto paraların tutulduğu ve işlendiği şirket sunucularına yönelik DDoS ve zararlı yazılım saldırıları kaçınılmaz oluyor.

Siber suçlular DDoS saldırılarıyla sisteminizi işlemez hale getirebilir ve ufak bir açığınızı bulmaları halinde kripto kaynaklarınızı ele geçirebilirler. Bu paraların takip edilmesi de oldukça zor olduğundan, adli makamlara başvurmanızın da pek işe yaramayacağını düşünüyoruz. Bu yüzden kripto paraların korunması konusunda en büyük sorumluluk, yine siz kullanıcılara düşüyor.

Eğer kripto para kullanıyorsanız ve ufak ufak DDoS saldırıları almaya da başladıysnaız, emin olun daha büyük saldırıların gelmesi de yakındır. Bu tip saldırılar başlamadan önce, bizim tavsiyemiz profesyonel bir siber güvenlik hizmeti almanız. Gerek saldırılar, gerek zararlı yazılımlar için üst düzey koruma yollarına ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, ESET siber güvenlik çözümlerine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Ve 2 tavsiye...

Kripto paraların ticareti ve gerçek paraya dönüştürülebilmesi adına hizmet verdiğini iddia eden platformlara çok büyük dikkatle yaklaşmanız gerekiyor. Kolay yoldan para kazanma hırsı, insanı güvenlik tedbirlerini göz ardı etmeye sevk edebilir. Bitcoin'lerinizi veya diğer kripto paralarınızı alarak hesabınıza TL, EURO, USD transferi yapacağını söyleyen platformlara karşı oldukça dikkatli olun.

Bazı web siteleri de kripto paralarınızı onlara yatırmanız karşılığında faiz getirisi vaat edeceklerdir. Sıklıkla başvurulan bir dolandırıcılık yöntemi olduğundan bu tip tekliflerden uzak durmanızı ve yalnızca tamamen güvenilirliğinden emin olduğunuz kanallar aracılığıyla kripto paralarınızın ticaretini yapmanızı önemle hatırlatıyoruz.

Ev kullanıcısı da olsanız, kurumsal bir kullanıcı da olsanız muhakkak sisteminizin güvenliğini ön planda tutun ve hiçbir güvenlik tedbirini atlamayın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.