Google Gelirleri Dudak Uçuklatıyor!

Google gelirleri, 2008 yılından beri düzenli bir şekilde artıyor. Günümüzde ulaşılan rakam ve öncesindeki sürecin detayları haberimizde.

Yayınlanma:
Google Gelirleri Dudak Uçuklatıyor!

Google, her üç ayda bir yayınladığı gelir raporuyla teknoloji dünyasının tüm dünyayı şaşırtan şirketlerinden. 2008 yılından itibaren sürekli artan gelirleri ise bambaşka bir boyutta ele alınmasını gerekli kılıyor. Zaman zaman gerilese de ivme, dikey yönlü büyümeye işaret ediyor. Aşağıdaki grafik, teknoloji şirketinin günümüze kadar ki gelirlerini ortaya koyuyor.

google-gelirleri-dudak-ucuklatiyor

Buna göre 2018 ilk çeyreğinde (ocak-mart arası döneminin sonu itibarıyla) Google’ın gelirleri 5 milyar dolar seviyesindeydi. Aslına 2009 üçüncü çeyreğine kadar bu durum değişmesi, devamında 2009 sonu ve 2010 yıllarıyla birlikte gelirler bir anda ikiye katlandı. 2013 sonunda 15 ve 2015 sonunda da 20 milyar dolarlık ‘üç aylık’ kazançlar ortaya çıktı. Günümüzde ulaşılan rakam ise 30 milyar dolara yaklaşmış durumda. İnternet ve yazılım şirketi, 2018 yılı ile sonrasında da kazanç raporlarıyla teknoloji dünyasında ses getirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.