Akıllı Ampul Kullanmaya Başlamak İçin 5 Neden!

Akıllı ampuller ve aydınlatmaları tercih etmeniz için 5 nedeni sizler için sıraladık! Bakalım bu yeni nesil aydınlatma çözümleri sizlere neler sunacak...

Yayınlanma:
Akıllı Ampul Kullanmaya Başlamak İçin 5 Neden!

Akıllı aydınlatmalar, standart aydınlatmalardan ve ampullerden oldukça farklıdır. Sıradan ampullerin yaptığı gibi bir sokete yerleşmek ve odayı aydınlatmak, bir akıllı ampul için oldukça sıradandır. Akıllı aydınlatmalar, işte tam olarak burada daha fazlasını yapabilmek için devreye giriyorlar. Bu ampullerin akıllı olmasının bir nedeni vardır: Kablosuz olarak akıllı telefonunuza bağlanabilirler ve kontrol edilebilirler. Bu sayede sıradan ampullerin yapamayacağı pek çok işi yapmaları mümkün olur.

Otomatik Parlaklık

Akıllı aydınlatmaların ve ampullerin bir özelliği, evinizde özel anahtarlar kullanmanıza gerek kalmadan parlaklıklarını arttırabilmeniz ve azaltabilmenizdir. Lambalara veya avizenize bir akıllı ampul vidalayın ve akıllı telefonunuzdan istediğiniz gibi ayarlayın. Unutmayın ki eviniz için doğru akıllı ampulü seçmek, iç mimariniz açısından da oldukça doğru bir hareket olacaktır.

Bir Akıllı Ampul Her Yerden Kontrol Edilebilir

Belkin, WeMo LED ve GE Link gibi bazı akıllı ampuller, siz evde yokken ışıklarınızı kontrol etmenize olanak sağlayan zamanlayıcılara sahiptir. Siz tatilde ya da uzak bir yerde seyahatte iken eviniz için oldukça iyi bir pasif güvenlik seçeneği olmaktadır. Uzaktan kontrol ederek istediğiniz saatlerde yakıp söndürebildiğiniz ışıklarınız sayesinde, evinizde sürekli birilerinin olduğu izlenimini dışarıya verebilirsiniz.

Işık Renkleri Anlık Olarak Değiştirilebilir

Ruh halinize göre ışıkları karartmak iyidir peki ya bir adım öteye giderek ışığın rengini değiştirmek? Flux akıllı LED ışıkları gibi bazı aydınlatıcılar, 16 milyondan fazla renk üretebilir. Mobil uygulamadaki renk paletini çevirerek, istediğiniz rengi seçersiniz ve ışığınızın rengi o an değişir. Ya da bir Philips Hue sahibiyseniz, Siri’ye bir komut vererek ışığınızın rengini değiştirmesini sağlayabilirsiniz.

Bazı Akıllı Ampuller Müzik Çalabilir

Düşünün ki odanızı kablolara boğmadan her yerde müziğinizin sesini duyabiliyorsunuz… Dâhili hoparlöre sahip akıllı ampullerle bu iş çocuk oyuncağı! Örneğin: Playbulb Color adlı akıllı ampulü ele alalım. Dâhili hoparlörlerinden gelen müziğinin ritmine göre ışığı titretme ve rengini değiştirme özelliklerine sahiptir. Fazla yüksek sese sahip olmamasına rağmen, odanızı diskoya çevirecek kadar iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Daha İyi Uyumanızı Sağlarlar

Akıllı ampuller daha iyi uyumanızda size yardımcı olabilirler. C Sleep adlı ürün, vücudun doğal melatonin üretimini düzenleyen sıcaklıkta renkler üretir. Hafif ayarları melatonin düzeyinizi gün içerisinde baskılamanıza ve yatmadan önce melatonin düzeyinizi arttırmanıza yardımcı olur.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.