Edvard Snowden Kendi Güvenlik Uygulaması Haven'ı Duyurdu

Edvard Snowden Kendi Güvenlik Uygulaması Haven'ı Duyurdu

Yayınlanma:
Edvard Snowden Kendi Güvenlik Uygulaması Haven'ı Duyurdu

Edvard Snowden, Haven adı verilen Android uygulamasının ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.

Edvard Snowden, yazılım sektörü açısından büyük değer ifade eden isimlerden. Eski bir CIA ajanı olan ve NSA belgelerini kamuoyuna sızdırarak ülkesi ABD'de bir kaçak haline gelerek Rusya'da yaşamaya başlayan Snowden, aynı zamanda farklı alanlarda da çalışmalar yürütüyor. Bunlardan biri Haven adı verilen Android uygulaması.

Uygulama, akıllı telefonlardaki sensörleri bir tür güvenlik sistemi şeklinde işlev kazanır hale getiriyor. Örneğin bilgisayarın üzerine konulan eski bir telefon, o anda gerçekleşen hareketleri algılayarak kayıt altına alıyor, bilgisayarı açmaya çalışan yabancının fotoğrafını çekiyor, vb.

Snowden, söz konusu yazılımın özellikle basın mensupları ve aktivistler gibi her an bilgilerine erişilmek istenen kimseler için uygun olduğunu ifade ediyor. Bu yönde yayınladığı bir videoda örnek senaryo ve kullanım şeklinden bahsediyor... Haven, Android platformu için 'beta' olarak indirilebilir durumda. Ayrıca oluşturulan fon üzerinden bağış da topluyor. En nihayetinde ise Snowden, bir kez daha kamuoyunun dikkatini çeken bir işe imza atmış oluyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.