Ünlü Robot Robby the Robot Açık Artırmayla 5 Milyon 375 Bin Dolara Satıldı

Forbidden Planet filminde ‘başrolde’ yer alan Robby the Robot, bir açık artırmada 5 milyon 375 bin dolara satıldı. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Ünlü Robot Robby the Robot Açık Artırmayla 5 Milyon 375 Bin Dolara Satıldı

R2-D2 ve Terminator gibi robotların günümüzde çok daha popüler olduğuna şüphe yok, ancak belki babaannenizin hatırlayabileceği 1956 yapımı Forbidden Planet filminde, ‘başrolde’ yer alan Robby the Robot da fena sayılmazdı ve flaş gelişme; bir açık artırmada 5 milyon 375 bin dolara satıldı.

Üç parçadan oluşan kostüm, günümüz standartlarına göre ilkel olabilir, ancak zamanının kült bilim kurgu öğelerinden biriydi. İlginç bir detay olarak satın alınma bedeliyle bir filmdeki ‘en pahalı kostüm’ ünvanını da ele geçirdi. Daha önce ilk sırada 1955 yılında Marilyn Monroe'nun giydiği beyaz elbise yer alıyordu, açık artırma sonucunda satın alınma bedeli 5 milyon 520 bin dolardı.

100 bin dolara maledilen Robby the Robot, plastik, metal, kauçuk gibi malzemelerden yapıldı. Üzerinde neon lambalar ve dönen jiroskopuyla oldukça fütüristik bir sinema endüstrisi yapıtıydı. 12 voltluk DC motoruyla bazı özellikleri çalıştırılabiliyordu. Toplam ağırlığının 120 kilo olduğu bilgisi oldukça çarpıcı.

1970 yılında müzede sergilenmeye başlanan robot, 79’da başka bir koleksiyoner tarafından satın alındı. Yeni sahibinin onu özel bir koleksiyonun parçası olarak da tutacağı, yoksa bir müzede mi sergileyeceği konusunda ise şimdilik herhangi bir bilgi yok.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.