Kanada’da ‘Geleceğin Akıllı Şehri’ İnşa Edilecek

Google’ın da aralarında bulunduğu bir dizi şirketi bünyesinde barındıran Alphabet, Kanada’da geleceğin akıllı şehrini inşa edecek.

Yayınlanma:
Kanada’da ‘Geleceğin Akıllı Şehri’ İnşa Edilecek

Akıllı şehirler oluşturmaya yönelik çalışmaların tüm dünyada hızla devam ettiği günümüzde, geleceğe yönelik stratejiler açısından ilgi çekici bir konseptin ayrıntıları paylaşıldı. Aynı zamanda Google’ın faaliyetlerini de kapsayan ve dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Alphabet bünyesindeki Sidewalk Labs’in Kanada’nın en büyük nüfuslu şehri Toronto’da ‘geleceğin akıllı şehrini’ inşa edeceği açıklandı.

Sahil kesimine inşa edileceği bildirilen fütüristik şehir, Quayside adını alacak ve sahip olacağı yüksek teknoloji ile dikkat çekecek. Kurulacak akıllı şehirde birçok sensör ve kamera ile yayalar, trafik, altyapı ve kirlilik hakkında bilgi toplanması planlanıyor. Ayrıca hızlı deniz ulaşımı için uygulama üzerinden kiralanabilen otonom taksi-botlar, sürücüsüz otobüsler, yüksek hızlı feribot, mevsimlere göre değişen park, çöp toplama özelliğine sahip robotik araçlar gibi yüksek teknoloji argümanlar bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Quayside’da inşa edilecek teknolojilerin şehir hayat kalitesini artırma potansiyeli bulunduğunu, evlerin daha ucuz ve toplu taşımanın daha kolay hale gelebileceğe işaret etti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.