Twitter’da Karakter Sayıları Uçuşta!

Twitter'da artık 280 karaktere kadar tweet atılabilecek, 50 karaktere varan kullanıcı adları belirlenebilecek. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Twitter’da Karakter Sayıları Uçuşta!

Twitter, yeni stratejisiyle artık birkaç kelimeden oluşan tweet’ler ve maksimum 20 karakterli kullanıcı ismi özelliklerini fırlatıp atıyor, sosyal medya ağında artık 280 karaktere kadar tweet atılabilecek, 50 karaktere varan kullanıcı adları belirlenebilecek.

140 karakter limitini 280’e çıkarmak için 2 aydır test yapan Twitter, artık söz konusu özelliği herkese açtı. Herhangi bir kullanıcı, tweet göndermek istediğinde 280 karaktere kadar yazabilecek. Elbette burada linkler, noktalama işaretleri, vb. unsurlar da karakter sayısından sayılmaya devam edecek. Öte yandan kullanıcı isimleri için de önemli bir değişikliğe gidildi.

Daha önce herhangi bir ipucu ve test aşamasının olmadığı yeni forma göre Twitter kullanıcı adları, maksimum 50 karakter olarak yazılabilecek. Son derece uzun kullanıcı isimleri görmek mümkün olacak özetle, birkaç örnek vermek gerekirse; @Teknolojituruteknolojiyedairherseyvedahafazlasi @Teknolojidunyasınadairherseyteknolojiturunda Merak etmeyin yukarıdaki kullanıcı adlarını henüz almadık. Ve tartışmalar…

Twitter’da 280 karaktere çıkarılan tweet’lerin platformu oldukça uzun yazıların yer aldığı, alışılmışın dışında bir hale getirdiğini görmek mümkün. Bu durum, bazı kullanıcıların tepkisini çekmiş durumda. Diğer taraftan Twitter, resmi bir basın bildirisinde 280 karakter kararının ne kadar doğru olduğunu savundu. Artık daha fazla tweet atılıyor diyen mikro blog ağı, bununla birlikte 280’e karşın 140 karakterlik tweet’lerin de yoğun biçimde atılmaya devam ettiğini duyurdu. Konuyla ilgili bazı bulguları da kamuoyuyla paylaştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.