Apple'ın Gelirleri ve Karlılığı Arttı

2017 yılının Temmuz-Eylül dönemine ilişkin Apple gelirleri ve karlılığı ile ilgili göstergeler kamuoyuyla paylaşıldı. Teknoloji şirketi rekora koşuyor...

Yayınlanma:
Apple'ın Gelirleri ve Karlılığı Arttı

Teknoloji şirketi Apple, 2017 yılı Temmuz-Eylül arası döneme ilişkin finansal göstergelerine dair detayları kamuoyuyla paylaştı. Gerek karlılık, gerekse gelirlerdeki artış dikkat çekti. Buna göre gelirler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,2 artış göstererek 52,58 milyar dolara ulaştı. 2016 yılı 4. çeyreğindeki gelir 46,85 milyar dolardı. Gelirlerin yüzde 62'sinin uluslararası satışlardan geldiği belirtildi.

Yüzde 18,9 artış

Merakla beklenen net kar da açıklandı. Apple, söz konusu dönemde 10,71 milyar dolar kar elde edildiğini duyurdu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,9 artışa işaret etti, geçen yılın 4. çeyreği, 9 milyar 10 milyon dolar karla kapatılmıştı. Apple hisse başı karı da 1,67 dolardan 2,07 dolara yükseldi. Öte yandan iPhone, Mac ve iPad satışlarının artığı kaydedildi.

iPhone satışları arttı

iPhone satışları, yüzde 2,5, iPad satışları yüzde 11,4 ve Mac satışları da yüzde 10,2 arttı.

apple-watch-series-2

Apple Watch gelirlerinde yükseliş

Apple TV ve Apple Watch gelirleri 3,23 milyar dolara çıktı. Söz konusu ürün gruplarından geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 36,3 daha fazla gelir elde edildiği görülüyor. Apple Care ve Apple Pay gibi hizmetlerden elde edilen gelirler de yükseldi; toplamda 8,5 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi.

900 milyar dolar beklentisi

Son bir detay olarak analistler, Apple'ın piyasa değerinin 900 milyar dolara yükselmeye 'çok yakın' olduğu görüşünde birleşiyor. Yakın vadede bu noktada 'çılgınca' bir piyasa değeri haberiyle karşınıza çıkabiliriz. Bizi takip etmeye devam edin...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.