Google Pixel 2 Serisi Beklentileri Karşıladı mı?

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL hangi yönleriyle iddialı? Artıları ve eksileri neler? İşte TeknolojiTuru okurları için kapsamlı bir analiz makalesi...

Yayınlanma:
Google Pixel 2 Serisi Beklentileri Karşıladı mı?

Google, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerini, ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlediği bir etkinlikte tanıttı. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların ülkemizde teknoloji mağazaları üzerinden edinebilmesi pek olası değil, ancak internet ve paralel ithalatla belli bir kesim tarafından tercih edileceğini öngörmek mümkün.

Pixel 2 ve Pixel 2 XL özellikleri neler?

Yakından bakacağız… Google Pixel 2 XL, 18:9 en/boy oranına sahip P-OLED ekrana sahip. Ekran boyutu 6 inç ve sunulan çözünürlük de 1440 x 2880 piksel. 538ppi piksel yoğunluğu ile gelen ekran oldukça iddialı. Alüminyum gövde ve Gorilla Glass 5 ekran kaplamasıyla dayanıklılık yüksek tutulmuş. 12 MP arka / 8 MP ön kamerası bulunuyor. Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM, Android 8.0 Oreo, 64 GB dahili depolama alanı diğer öne çıkanlar arasında. Artırılabilir hafıza desteği yok. 3520 mAh pil kapasitesi de dikkat çekiyor. Model eSIM’le çalışacak, eski nesil nano-SIM devrini kapatıyor. Bu özelliğe sahip ilk telefon.

Peki akıllardaki soru şu, eSIM nedir? eSIM, cihazda herhangi bir fiziksel SIM kartının gerekli olmaması anlamına geliyor. Gömülü olarak gelen bir SIM var ve bunu tek bir tuşla operatöre entegre ediyorsunuz. Project Fi üzerinden işlemler gerçekleştirilecek. Google, bu yeniliği Pixel 2 serisinde deneyeceklerini, daha sonra diğer iş ortakları (Android cihaz sunan yüzlerce marka) ile birlikte milyarlarca kullanıcıya sunacaklarını ifade ediyorlar.

Ayrıca kulaklık girişi de yok, her şey (kulaklık girişi) USB portu üzerinden. Kasım ayından itibaren satışlarına başlanacak olan cihazın ön siparişleri alınmaya başlandı. Evet, Ekim bile değil, Kasım ayı! Google Pixel 2 ise daha küçük boyutlu. 5 inç AMOLED ekrana sahip ve sunulan çözünürlük 1080p. Snapdragon 835 işlemcisi de dahil olmak üzere diğer donanım özelliklerinin büyük kısmı Pixel 2 XL ile aynı. Ve Pixel 2 17 Ekim’den itibaren kullanıcılarla buluşmaya başlayacak.

Yorumlar

Her iki modelin de iyi göründüğüne şüphe yok. Tasarım başarılı. Başarılı renk dizisi ve genel itibarıyla şık görünüm ön planda. Yazılım açısından mükemmel bir faktör olarak en son versiyonu sunuyorlar. 6 inç’lik Pixel XL, buna karşın tıpkı iPhone X ve Note 8’de olduğu gibi kompakt bir yapıda geliyor. Ekran özellikleri iyi, ancak bu alanda endüstriyi değiştirecek bir yenilik sunulmamış Kamera özellikleri iyi ancak büyük yenilik yok. Nano SIM’den vazgeçilmesi iddialı bir hamle olmuş, gerek var mıydı? eSIM ne seviyede verimli olacak? Sanırım göreceğiz. Kulaklık portunun olmaması kesinlikle negatif puan. Kullanıcıları zorlayacak özellikler sunulmamalı. Bunu Apple için de eleştirdik.

Tasarım: 10/8

Donanım: 10/7,5

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.