İnceleme: Gerçek Bir İşkence Abidesi B&O Form 2i

Danimarkalı ses teknoloji markasının mütevazı fiyatlı kulaklığı B&O Form 2i inceleme konuğumuz oldu. Maalesef son dönemde karşılaştığımız en kötü kulaklık.

Yayınlanma:
İnceleme: Gerçek Bir İşkence Abidesi B&O Form 2i

Öncelikle şu B&O meselesine bir açıklık getirelim. Danimarkalı oldukça pahalı ses teknolojileri şirketi Bang & Olufsen’in bir alt markası olarak düşünebiliriz B&O’yu. Yine de arkasında Danimarka’nın öncü tasarım ve teknoloji geleneği var. Beklentileri biraz düşürmüş olabilir miyim?

İlk bakış…

Açıkçası kutusundan çıkarır çıkarmaz ufak bir hayal kırıklığı uyandırıyor; 2000’lerin ilk yıllarında bilgisayarlarımıza taktığımız ‘dandik’ kulaklıklardaki o kült hissiyatı uyandırıyor. Genel olarak aşırı hafif oluşu ve plastik malzemesinin fazlasıyla kendini göstermesi gibi eksi argümanlar sunuyor. İlk intiba adına olumlu yönler de yok değil, metal yapıdaki kısımlar, kulaklık pedlerinin ergonomik görünümü, hareket edebilen mekanizma hoş. Ayrıca kablosu da eh diyebileceğimiz kadar uzun. Tasarıma dair notumuz 10 üzerinden 5 olabilir ama şimdilik, çünkü henüz kulaklığı denemeye başlamadık, bir akıllı telefona, ardından da bilgisayara takıp biraz müzik dinleyelim…

Ses performansı

B&O Form 2i, kesinlikle iyi bir ses sunumuna sahip. Çok yüksek seviyede olmasa da detaylı ve aynı zamanda berrak sesle sizi buluşturuyor. Premium bir ses söz konusu olmakla birlikte beklentileri yine çok yüksek tutmuyoruz. 10 üzerinden 7 alabilecek bir kalite olduğunu belirtebilirim. Android, iOS cihazlar ve elbette 3.5mm jack girişine sahip diğer birçok şeyle birlikte kullanılabiliyor. Ayrıca mikrofon özelliği de mevcut, bu sayede telefon görüşmeleri yapabiliyorsunuz. Ek olarak kablosunun üzerinde bir de ses artırma/kısma bölümüne var, buradan kontrolleri sağlıyorsunuz. Aşırı zarif tasarımından beklenmeyecek kadar yüksek sayıda artıya sahip. Ancakkk…

Tasarım felaket!

Kullanım süreniz arttıkça korkunç bir durumla karşı karşıya bırakıyor. Kesinlikle kulaklarınızı sıkıştırıyor ve ciddi boyutta bir ağrıya neden oluyor. Sebebi kesinlikle ‘fazlasıyla dar’ bir kafa bandına sahip olması ve metal formdaki yükseklik ayarının, kafanızın büyüklüğüne paralel şekilde esnemeyi mümkün kılmaması. Ciddi bir işkenceye dönüşen kullanımı, kafası büyük insanlar için onu tam anlamıyla bir çile faktörü haline dönüştürecek. Ancak çocuklar, belki narin kadınlar ve genel olarak minyon kişiler için uygun olabilir. Eğer kafanız bir miktar büyükse bizi dinleyip ondan uzak duruyorsunuz. Her ne olursa olsun, benim nihai tasarım notum 10 üzerinden 3.

Bir diğer negatif not da çabuk kirlenmesi konusunda. Parmak izi tutuyor ve bu da kullanıma bağlı olarak hoş olmayan bir görüntü meydana getiriyor. Bunu siyah renginde büyütmeniz mümkün, ancak beyaz ve diğer renklerde durum kabul edilebilir boyutta olabilir.

Sonuç

En nihayetinde ise ürünün düşük bir tasarım puanına sahip olacağını sanırız vurgulamaya artık gerek yok. Az önce de okuduğunuz üzere kafanız ‘biraz’ büyükse emin olun ki size göre değil. Esnemiyor, kulağınızın şeklini falan almıyor. Bariz bir işkenceye dönüşüyor. Eğer hayır, ben küçük bir kafaya sahibim diyorsanız da B&O Form 2i harika bir seçenek olacak. Kompakt, iyi bir ses kalitesi, mikrofon özelliği ve genel olarak yüksek verimlilik sunacak.

Artılar:

Ses Hafif Mikrofon Ses kontrolleri

Eksiler:

Kulağı acıtan tasarım Kir tutuyor Kablosu belki 10 cm daha uzun olabilirdi Fiyatı biraz yüksek

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.