FIFA 18 Ultimate Team Hakkında Her Şey

Tüm futbolseverlerin severek oynadığı FIFA 18'de yeniliklerle dolu Ultimate Team hakkında tüm bilinmeyenleri ve detaylı yanıtları sizlerle paylaşacağız...

Yayınlanma:
FIFA 18 Ultimate Team Hakkında Her Şey

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sizlere Fifa 18 Ultimate Team hakkında bilinmeyenleri, yenilikleri ve merak edilenleri anlatacağız. FIFA 15 UT, FIFA 16 UT ve FIFA 17 UT yazılarının ardından işte karşınızda FIFA 18 Ultimate Team hakkındaki sorularınızın cevapları, detaylar, ipuçları. Bu makale, FUT 18 hakkında daha önce görmediğiniz sayıda detay içerir.

Aradığınız hemen hemen tüm her şeye karşılık gelecek açıklamalar birazdan karşınızda. Ayrıca sormak istedikleriniz olduğu taktirde bize en alttaki mail adresi üzerinden ya da yorum kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Fifa 17 Ultimate Team ile ilgili neredeyse her internet sayfasında bir satır da olsa yazı görme şansınız var fakat aşağıda yazılanları size sadece gerçek bir Fifa Ultimate Team oyuncusu aktarabilir. Şanslısınız. Konunun tam manasıyla uzmanı olabilmek adına daha önceki yıllarda yayınladığımız FIFA 16 UT ve FIFA 17 UT yazılarımızı da incelemenizde fayda var. FIFA 17 UT Hakkında Her Şey için tıklayın, FIFA 16 UT Hakkında Her Şey için tıklayın, FIFA 15 Hakkında Her Şey için tıklayın. Başlıyoruz… Bir FIFA 18 sahibi olmanız güçlü bir ihtimal. Bilindiği üzere bu oyun serisinin –neredeyse- bağımlılık yapıcı yönleri var, bunların başında Ultimate Team geliyor.

FIFA 18 Ultimate Team ya da FIFA 18 UT nedir?

Öncelikle Ultimate Team, oyunun tüm dünyadaki diğer oyuncularla rekabete olanak tanıyan ‘online’ sistemi. Aslında tercih edilen yöntem diğer oyuncularla oynamak, ancak Ultimate Team’de takım kurup yapay zekaya karşı da oynayabilmeniz mümkün. Her sene oyunun geliştiricisi Electronic Arts mühendislerinin üzerlerine yenilikler ekleyerek sunduğu Ultimate Team, büyük bir küresel rekabet faktörü, tüm dünyadan oyun severlerin birbirleriyle kozlarını paylaştıkları bir arena adeta. Heyecan dolu ve oyunda başarı için gereken birçok faktör söz konusu.

Eğer ‘başarı’ sizin için önemliyse iyi bir takım kurmalı, üstelik asla yetinmemelisiniz. Çünkü siz iyi bir takım kurmuş beklerken diğerleri boş durmayacak, sizinle karşılaşmalarında da bunun etkilerini gol olarak kalenize göndermeye çalışacaklar. Başta da belirttiğimiz gibi çok sayıda ipucu, dikkat edilmesi gereken detay var Ultimate Team’de… FIFA 18 Ultimate Team, futbol çıkartmalarının dijital versiyonu neredeyse. Ama çok daha fazla sizi bağlı tutuyor, ondan kopmakta zorlanıyorsunuz.

Nedeni sizi saatlerce ‘oyalayabilecek’ özellikler sunması. Coin toplamak için durmadan maç yapabiliyor, kadronuzu güçlendirip daha iyi hale gelmeye çalışıyor ve bunun için de yine kendinizi ‘maçlara’ kaptırıyorsunuz. Doğası gereği FUT böyle işliyor… Bu sene önemli yenilikler var. Bunlara yakından bakalım…

fifa-18-ut-teknolojiturucom

Öncelikli olarak geçtiğimiz yıla göre oynanabilirlikte ne gibi değişiklikler olduğuna değinelim istiyorum. Oyun mekaniği her sene daha iyi hale geliyor. Bu sene de bazı yönleriyle geliştirilmiş. Oyun ağırlıklı pas üzerine kurulmuş diyebilirim. Yani bir oyuncuyu alıp 11 kişiyi çalımlayarak gol atmanız neredeyse imkansız denilecek kadar zor (5 yıldızlı skile sahip bir futbolcu ve hareketler konusunda profesyonel biriyseniz işler değişebilir).

Oyun tamamen çok pas ve organizasyon üzerine kurulmuş tabiî ki de bir önceki yıla nazaran çok daha zorlaştırılmış. Bu yıl geçtiğimiz yıla oranla defans yapmak imkansız derecesinde zorlaşmış diyebiliriz. Bunun yanında gol olduğunda filelerin gol hissiyatı vermemesi de ilk göze çarpan detaylardan. Ağlarda hareket pek yok bu sene özetle. Oyuna yeni birkaç beceri hareketi ve gol sevinci eklemişler, fakat beceri hareketleri ve L2+R2’yi oyuncular ağır çekimde yapıyor. Dolayısıyla yeni bir güncelleme gelene kadar beceri hareketlerini oldukça az kullanacağız gibi görünüyor. Fifa 18’de en büyük gelişimi ortalar yaşamış diyebilirim. Orta şekilleri ve etkinliği inanılmaz artmış ve iyi duruma getirilmiş.

FUT İkonları

Ultimate Team’deki yeniliklere bakacak olursak. Bu yıl PS4’e ikon kartların gelmesi hatta her ikon oyuncunun 3 farklı kartı ile bizlere sunulmuş olması (bazıları pazarda yok, sbc ile verileceği söyleniyor) kadro genişliği ve Hibrit lig kurmak isteyen oyuncular için ödül niteliğinde diyebiliriz. Bilmeyen arkadaşlar için tüm ikon kartlar, tüm oyuncular ile sarı bağlantı oluşturmakta ve tüm oyuncu ve takımla uyum sağlamaktadır. Yeşil çizgi oluşturabilmek için ise yanına ikon oyuncunun olduğu ülkeden bir oyuncu eklemeniz gerekir. Bir ikon kartın 3 kartının da özellikleri birbirinden farklı olduğu gibi zayıf ayak ve beceri hareketi yıldızları da farklılık gösterebiliyor.

Ronaldo Nazário. Maradona. Pelé. Ronaldinho. FIFA 18 Ultimate Team'e gelen FUT İKONLAR futbolun en ikonik efsanelerini oynayabilmek keyifli. Önemli kariyer anlarını t
emsil eden özel öğelerle her İKON’un farklı sürümlerini hikayelerde deneyimleyebiliyoruz.

Paketler çok etkili olmasada genç yeteneğimiz Alex Hunter’la 40 a yakın maç yaptığınızda son görev olarak ise yarattığınız genç yeteneği Ultimate team takımınızda oynatmanız için max. 75 Rate’li bir siyah Alex Hunter kartına sahip oluyorsunuz. Bu kart ilerleyen dönemde çok işinize yaramasa da ilk başlangıçta çok işinize yarayabilir. Paket açma artık Frostbite altyapısıyla gerçekleşiyor, biraz alengirli özetle...

Bu yıl UT deki yeniliklerden biri de Fut Champs‘in offline modu olarak getirilen Squad Battle etkinliği... Detaylardan bahsedelim...

fifa-18-ut-teknolojiturucom-2

Squad Battle etkinliği

Yepyeni tek oyunculu Squad Battles modunda mücadele ederek ödüller kazanabilirsiniz. Ödül kazanmak ve liderlik tablolarında yükselmek için FUT topluluğundaki diğer kadrolarla mücadele ediyorsunuz. Ayrıca Öne Çıkan Squad Battle'da futbolcuların, profesyonel FIFA oyuncularının ve ünlülerin kadrolarıyla mücadele ederek becerilerinizi test edip takımınızı kurabilirsiniz.

Resimde görmüş olduğunuz 4 takım Fifa yetkilileri tarafından seçilmiş ve her gün güncellenen oyuncuların aktif kadrolarıdır. Ülkeler ise oyuncuların hangi ülkeden oyunu oynadıklarını gösteriyor. Squad Battle’da Fut Champs’deki gibi büyük paketler ve jeton desteği alabilirsiniz; fakat kadro güncellemelerini kaçırmamalı ve kendiniz için doğru bilgisayar zorluğunu seçerek en yüksek puanı almaya çalışmalısınız. Sistemi ve kadro güncellemelerini sizler için aşağıda yazacağım.

Derecede iyi bir yer edinmek için bunlara dikkat

Derecede iyi bir yerde yer almak istiyorsanız Pazartesi 5, Salı 4 , Çarşamba 4, Perşembe 4, Cuma 4, Cumartesi 8, Pazar 8 şeklinde toplam: 37 maç yapmanız gerekir. Bu maçları oynamış olduğunuz zorluğa, attığınız gole, hatta yaptığınız pasa kadar değerlendirerek size her maçta puan veriyor. Hafta sonuna 40 maç yetiştiremiyorum nasıl gelişeceğim diyen arkadaşlar için 1 haftaya yayılmış bu sistem biçilmiş kaftan gibi görünüyor.

Ödülleri ise her Pazar gece 03:00 civarında alıyorsunuz ve yeni hafta başlıyor. Yukarıda görmüş olduğunuz resimdeki yere giderek bulunduğunuz sıralamayı ve sıralamalarda sizi hangi ödüllerin beklediğini görebilirsiniz. FUT 18 sürprizlerle dolu! Seçkin ya da Altın 1’e gelmiş olmanız sakın sizi yanıltmasın, hafta başından itibaren her kadro güncellemesinde sıralamalar için gereken puanlar da hafta boyunca artarak devam ediyor.

FUT en yüksek reytingli futbolcular

: 1- Ronaldo (94)

2- Messi (93)

3- Neymar (92)

4- Suarez (92)

5- Neuer (92)

FUT oynamanın yeni yolları da var

FIFA'nın en popüler modunda şimdiye kadarki en büyük sezon söz konusu. Görevler Dinamik günlük ve haftalık Görevleri oyun içinden veya yeni companion app'ten tamamlayarak FUT 18'de harika ödüller kazanıyorsunuz. Kadro yönetme hedefleri ve dinamik maç içi görevlerle zorluk arttıkça daha iyi ödüller söz konusu.

Kadro Kurma Görevleri (KKG)

Görevleri tamamlamak ve oyun içi ödüller kazanmak için kulübündeki oyuncularla kadrolar kuruyorsunuz. KKG geçtiğimiz yıl çıkmıştı. Ortak Oyuncu Şartları ve Kilitli Bölmeler gibi yeni özellikler FUT 18'de daha ayrıntılı KKG'ler oluşturuyor. Sürekli paket açan biriyseniz ve çöp adamlardan oluştuğunu düşündüğünüz bir sürü oyuncunuz varsa bunları çok iyi oyuncular, özel formalar ya da nadir oyuncu paketleri ile takas edebiliyorsunuz.

Fakat aldığınız özel oyuncuları maalesef pazarda satamıyorsunuz. Kadro Kurma Görevleri’nda görevleri tamamlayıp, oyun içi ödüller kazanabilmek mümkün. Temel, Gelişmiş ve Lig Görevleri olmak üzere farklı ve çok dinamik senaryolardan seçim yapabileceksiniz. Kadro Kurma Görevleri’ni ilk kez seçtiğinizde, ilk görev grubunu nasıl tamamlayacağınızla ilgili bir eğitim alacaksınız. Sonrasında Kadro Kurma Görevleri’ni oynamanın hep üç yolu olacak: Temel, Gelişmiş ve Ligler. Bu içeriklerin hepsi sezon boyunca sürekli güncellenecek. Görevleri gruplayarak daha büyük ödüller açabileceksiniz.

OYUNCU KKG'LERİ

Ödül olarak belirli bir oyuncu veren özel görevler. LİG KKG'LERİ Özel oyuncu ödülleri veren ve sürekli açık olan bu lig KKG'leriyle dünyanın büyük ligleri hakkındaki bilginizi test ediyorsunuz. Eğlenceli. ÖZEL KKG'LER Yıl boyunca yayınlanacak kısa süreli Anlık KKG'ler ve FUT Champions KKG'leri gibi özel KKG'ler sunuluyor. Yeni FUT Formaları Onları hepimiz seviyoruz. Topluluk yıldızları, müzisyenler ve diğerleri tarafından tasarlanan yepyeni özel FUT formaları FUT 18'de. Sahada en güncel formayı giydiğinize emin olun.

Her yerde FUT oynama deneyimi

FIFA 18 ile birlikte yayınlanacak yeni Web App'te Companion App'teki Görevler ve Kadro Kurma Görevleri gibi özelliklerin aynıları bulunuyor. Yeniden tasarlanan iOS ve Android platformlarındaki Web ve Companion uygulamalarıyla kadronuzu takaslayıp yönetebilirsiniz. Fifa 18 ile ilgili merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz her şey için iletişime geçebilirsiniz. FIFA 18 Ultimate Team inceleme makalemizi beğendiyseniz kendi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilir, bu makalenin daha fazla kişiye ulaşmasına katkı sağlayabilirsiniz.

FUT draft, FIFA 18 Ultimate Team Draft, FIFA 18 Ultimate Team nedir, FIFA 18 coins kazanmak, FIFA 18 jeton kazanmak, FIFA 18 logo değiştirme, FIFA 18 transferler, oyuncu fiyatları ve FUT champions hakkında daha fazla bilgi için yakında yayınlayacağımız özel makaleleri takip edin. Bizi aşağıdaki ikonlara tıklayarak sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda Fifa 18 online mod en etkili taktik hangisidir? En etkili ve uygun özel taktik ve FIFA 18 oyuncu talimatları siz okurlarımızla paylaşacağız… Bu inceleme yazısının hazırlanmasındaki katkılarından dolayı Aral Game’e teşekkür ederiz. Aral Game güvencesiyle FIFA 18 satın alabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.