140 Yerine 280!

Popüler mikro blog ağı Twitter'da 140 karakterlik tweet gönderme devri kısa süre içerisinde kapanıyor. İşte sürpriz gelişmeye ilişkin detaylar...

Yayınlanma:
140 Yerine 280!

Twitter'da 140 karakterlik tweet devri kapanıyor. Son aşamasında olan testler tamamlandıktan sonra 280 karaktere kadar tweet gönderimi mümkün hale gelecek. Konuyla ilgili detaylar, Twitter'ın 140 karakterle anlatılmak istenenlerin zorlukla ifadesine yönelik bir karara işaret ediyorlar.

Twitter CEO'sunun 280 karakterlik tweet paylaşımı da bu noktada dikkat çeken örnek durumunda. Diğer yandan kuruluşundan beri 140 karakterlik sınırlamayla tanınan sosyal medya ağında, söz konusu adımın belli kesimlerce tepkiyle karşılandığını görmek de mümkün. Karakteristik bir Twitter özelliğinin dışına çıkıldığına şüphe yok, ancak bu özelliğin pratikte oldukça sıkıntılı olduğuna da. Bu arada sosyal medya uzmanları şaşkın. Çünkü belli konulardaki tweet'leri 140 karaktere sığdırmak adeta bir mühendislikti, artık buna gerek kalmadı. Geniş geniş yazılan tweet'lere merhaba denilecek günler çok yakın.

Şu an dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya sitelerinden biri olan Twitter, kullanıcıların yazmış olduğu ifadelere karakter sınırı uyguluyor. Uzun bir zamandır da bu karakter sınırı 140. Yıllardır 140 karakter sınırının kaldırılacağına ilişkin çok fazla iddia ve sızıntı vardı ancak Twitter tarafından hiç resmi açıklama yapılmamıştı. Oysa şu günlerde ilginç bir sürpriz yaşandı ve Twitter yetkilileri, Tweetlerin karakter sayılarını arttıracaklarını açıkladılar.

Bazı ülkeler uygulama dışı

Tweet sınırı tam iki kat arttırılacak ve kişiler 280’e kadar Tweet atabilecekler. Fakat yeni limit bazı ülkeler için geçerli olmayacak. Bu ülkeler Çin, Japonya ve Kore. Bunun sebebi de dil farklılığı. Çünkü Çin, Japonya gibi ülkeler bir kelimede çok fazla karakter kullanıyorlar. Buna örnek olarak aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz. Sonuç itibariyle bizim ülkemizde sınır 280 olacak. Yakın bir zamanda da ülkemizde yeni sınırlandırmaların aktif hale getirilmesi beklenmekte. Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri TeknolojiTuru.com farkıyla aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.