nRansomware Virüsüne Karşı Dikkat!

NRansomware isimli bilgisayar virüsü kullanıcıların gizliliğini ihlal ediyor. Konu ile ilgili detaylar…

Yayınlanma:
nRansomware Virüsüne Karşı Dikkat!

Teknoloji dünyası yeni bir fidye virüsü türü ile sarsıldı. NRansomware isimli fidye virüsü, rakiplerine göre daha farklı bir metot deniyor. Normalde fidye virüsleri bilgisayarınızda bulunan önemli dosyalara bulaşıp onları kilitler ve size bir ödeme yapmanızı ve o şekilde dosyaları geri verebileceğini belirterek hesap bilgileri verir. Fakat nRansomware virüsü çok daha farklı işliyor.

Virüsten nasıl korunabilirim?

NRansomware yazılımını geliştirenlerin sizden istediği şey para değil çıplak fotoğraflarınız! Bu zararlı yazılım bilgisayarınıza bulaştığınızda sisteminizi kullanılmaz hale getiriyor ve yazılımdan kurtulabilmeniz için belirtilen yere on adet çıplak fotoğrafınızı göndermeniz isteniyor. Fotoğrafları göndermenizi istedikleri yer ise Protomail hesabı. Bunun sebebi de kimliklerinin belli olmaması. Bu yeni zararlı yazılımın sorumlularının yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Önümüzdeki süreçte virüsün daha da yaygınlaşmasından şüphe ediliyor. Kullanıcıların artan virüslere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Bu virüsten korunabilmek için bilgisayarınızı sağlıklı kullanmalısınız. Antivirüs programı bulunmalı ve internette gezinti yaparken güvenli siteleri kullanmalısınız. Aynı zamanda maillerinizi kontrol ederken dikkatli olmalı, dosya indirirken temkinli davranmalısınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.