PlayerUnknown's Battlegrounds, Online’da 1 Milyona Ulaştı!

PlayerUnknown's Battlegrounds, Steam'de aynı anda 1 milyon kişi tarafından oynandı. Bunu daha önce sadece bir oyun başarmıştı. İşte inanması güç detaylar...

Yayınlanma:
PlayerUnknown's Battlegrounds, Online’da 1 Milyona Ulaştı!

PlayerUnknown's Battlegrounds, PC oyun dünyasının yeni kralı! Oyun, Dota 2’yi alt etmenin de ötesine geçerek Steam’de aynı anda 1 milyon online oyuncuya ulaşmayı da başardı. Hatta tam rakam 1 milyon 20 bin ve bu kadar fazla kişi, son kişinin oyunu kazanacağı bir senaryo için oyundaydı.

Bu veri Pasifik saatine göre 19:00 sularında alındı. Çin’in büyük şehirleri Şanghay ve Pekin’de akşam saatleri oyun için en ideal zamanlar. Dota 2, şimdiye kadar 1 milyon eş zamanlı oyuncuya ulaşabilen tek oyundu, artık egale durumda. Hala ‘erken erişim’ (Early Access) seviyesinde bulunan PlayerUnknown's Battlegrounds, tamamlanmamış bir oyun durumunda, buna karşın fenomen üstü bir şekilde ilgi görmeye devam ediyor.

Peki bu kadar oyuncu nasıl aynı anda oyunda buluştu? Elbette iki süper ‘oyuncu’ ülkenin etkisiyle; ABD’nin yanı sıra Çin’de de oyun adeta ‘kapatılmaz’ seviyesinde oynanıyor. Söz konusu veri (1 milyon), özellikle Çinli PC oyun geliştiriciler için kendi ülkelerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.