Destiny 2 İncelemesi

Destiny 2 inceleme konuğumuz oldu. Merakla beklenen oyunu 4 saat boyunca oynadık ve izlenimleriniz tüm detayları ile paylaştık. İşte Destiny 2 incelemesi...

Yayınlanma:
Destiny 2 İncelemesi

4 saat boyunca Destiny 2 oynadık. İşte tüm izlenimlerimiz, oyunun öne çıkan özellikleri ve merak ettiğiniz diğer birçok şey… Oyun, seçeceğiniz karakter ve görevlerle başlıyor. Amacınız görev tamamlayıp karakterinizin özelliklerini artırmak. Elinizde silahınız yürüyerek başlıyorsunuz, sizi oyuna ısındırmak için hoş bir giriş sağlanmış.

Atmosfer ve detaylar mükemmel olmamakla birlikte iyi. Ardından ateş etmeye ve düşmanlarınızı öldürmeye başlıyorsunuz. Refleksleriniz ve isabet yeteneğiniz önemli. Bununla birlikte oyuna çok aşina olmayanlar için başlangıç kısmı pek de zor geçmeyecek, dediğimiz gibi zorlu bir giriş söz konusu değil. Mermiler buluyorsunuz, cephaneniz sonuçta azalan bir yapıda ve bunlar hayati önem taşıyor. Oyunda bir de kılıç kullanımı var, bu da zor anlarda yardımınıza yetişen önemli detaylar arasında.

destiny-2-inceleme-2

Oyunda eğlenceli olma kısmında önemli eksiklikler var, ilk Destiny’e göre başlangıçtan itibaren son derece vasat silahlara sahipsiniz, ilk anlarda bir sniper’ın bazuka’nın kokusu bile yakınınızda değil. Bu önemli bir eksi puan. Genel itibarıyla düşmanlarınızı öldürmekte zorlanmıyorsunuz. Patlayan uçan araçlar biraz zorlasa da kolay hedefler halindeler, sağa sola hareket edip nişan alıp ateş açtığınızda işleri bitiyor. Beginner’sanız kesinlikle korkmayın, doğru oyundasınız… Zor anlarda da karakterinizi değiştirip farklı silahlarla devam ediyorsunuz, örneğin super charged’ınız iş yapıyor. Ayrıca sürpriz ödüller de geliyor...

destiny-2-inceleme-teknolojituru

Akıcı, ancak!

Hızlı bir şekilde gelişiyorsunuz, karakterinizin zırhları, silahları sürekli daha iyi oluyor. Bu da ilerleyen level’larda keyfinizi daha artırıyor. Ancak 20. Level’dan sonra işler biraz değişiyor, yaptığınız tüm yükseltmelerin aslında çok fazla işe yaramaması şeklinde bir durum karşınıza çıkıyor. Bu da oyun severlerin canını sıkan özelliklerden biri olarak kayda geçiyor.

Senaryo nasıl?

Yeni oyunda senaryo oldukça iyi gidiyor, Destiny’de neyi neden yaptığımızı çok anlamıyorduk örneğin, karakterinizin amacını bilerek oynuyorsunuz, elbette hala bazı eksikler yok değil, altyazılar ve arka plandaki sesler size klavuzluk etmeye devam ediyor. Ancak en nihayetinde ilk oyuna nazaran senaryo açısından beklentilerin son derece iyi seviyede karşılandığını belirtelim. Çok sayıda görev, saatlerce tükenmeyecek bir içerik ile Destiny 2, uzun oyun seansları için ideal. Karakterinizi geliştirmenizi sağlayan dürtü, oyun süresince izinizde.

destiny-2-inceleme

Multiplayer tarafı fark yaratıyor

Multiplayer tarafı oldukça zengin. Örneğin Public Event’larda o anda oyunda olan herkesin katılabildiği küçük görevleri tamamlamak çok eğlenceli. Birlikte savaşarak düşmanlarınızı yok etmenizi gerekli kılan, zor kısımlar mevcut. Oyunun arayüzü bir miktar sıkıntılı, nereden görev alınır, nereden ne yapılır bunların anlaşılması zaman alıyor.

destiny-2-logo

Ve son sözler…

Oyunun mantığı ilkiyle aynı. Belirgin farklılıklar special weapon’ların ve fision rifle’ların özel mermilerle çalışıyor olması. Bu durum oyunu yavaşlatıyor. Silahlar yavaş doluyor. Oyun içindeki konuşmaları dinlemek, altyazıları okumak bazen çile haline dönüşüyor. Vuruş hissiyatı ve görev yapısı iyi.

Artılar: Vuruş hissiyatı, görev yapısı, senaryo, atmosfer, detaylar, multiplayer'da kesinti azlığı.

Eksiler: Ağır ilerleyen geliştirme, altyazılar, silahların yavaş dolması, kolay geçilen bölümler, bazı keyifsiz bölümlerde oynanmak zorunda olunması.

TeknolojiTuru.com Puanı: 10/8.7

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.