Rain Design mStand İncelemesi

MacBook Air, MacBook Pro ve MacBook kullanıcıları için geliştirilen Rain Design mStand’ın detaylı inceleme makalesi sizlerle…

Yayınlanma:
Rain Design mStand İncelemesi

MacBook kullanıcıları için çok sayıda aksesuar bulunuyor. Örneğin klavyelerinin tuşlarını renklendirebildikleri Verskin Shortcut Keyboard Film bunlardan biri. Yine Mac’leriniz için çeşitli türlerde kılıf ve kaplar da bulabiliyorsunuz. Apple Store ve ülkemizdeki birçok başka satış noktasında bu tür aksesuarlara ulaşabilmek mümkün.

Tüm bunlar daha çok estetik özellikler sunan aksesuarlar olarak öne çıkıyor, inceleme konuğumuz Rain Design mStand ise daha çok kullanım kolaylığı seviyesini daha iyi hale getirmeye odaklı. Bunun yanında masanızda gayet şık bir şekilde durduğunu da belirtmek yanlış olmaz. Özellikleri neler, fonksiyonel mi, pahalı mı gibi birçok sorunun akıllarda yer edebileceğini düşünerek ürünle ilgili bir makale hazırlamak istedik. İlk olarak neden Rain Design mStand?

rain-design-mstand-inceleme

Aslında nedeni basit, MacBook’un masa üzerindeki kullanımında daha yukarıda ve daha iyi bir açıda pozisyon almasını sağlıyor. Yatık tasarımı sayesinde ekranı daha yakın hale getiriyor, kambur durmanızı da önlüyor; bu da izleme/kullanım deneyimi geliştiriyor. Yani hem yazı yazmak gibi kullanım amaçlarınız, hem de izleme aktiviteleriniz için ideal çözümlerden. Üstelik şık görünüyor, hemen her açıdan gerek masanızı, gerekse ortamınızı daha estetik bir öğeyle zenginleştiren bir aksesuar olduğunu belirtmek lazım.

Rain Design mStand Özellikleri neler?

Aslında tek özelliği endüstriyel mühendislik. Yatık pozisyonda, belli açılarda kesilmiş bir stand. Kesim için muhtemelen CNC tezgahlar kullanılıyor. Tek parça alüminyumdan üretilmiş. Tek elinizle yukarı doğru kaldırmak istediğinizde bunu başarıyorsunuz, ancak çok da kolay bir şekilde olmadığını görerek. 1 kilo 360 gram ağırlığa sahip. MacBook’u çok iyi şekilde kavradığı gibi, düşmesi veya standın devrilmesi gibi bir sorun da neredeyse mucize. Kolayca itilebilen, yerinden oynatılabilen bir ürün değil, ancak üzerine düşerseniz ya da istemeden ayağınızla iterseniz hareket eder.

rain-design-mstand-tasarim

Ekranı yaklaşık 11 cm yükseltiyor. Bunun haricinde alüminyumum bir özelliği olarak sıcağı emerek Mac’inizi az da olsa soğutmaya, yani performansı da bir nebze artırmaya yarıyor. Yatık tasarımı ekranı daha yakına getirir ve MacBook etrafındaki hava akışını artırıyor. Klavye bölmesi olarak atfedilen bir kısma sahip, üstte stand olarak kullanılan bölümün altında bir boşluk var; buraya dilerseniz mobil cihazlarınızı koyabiliyorsunuz, yani azımsanmayacak ölçüde, masanızda yer de kazandıracak. Arka kısmında yuvarlak bir açıklık var, burası kablo düzenleyici görevi görüyor. Mac’inizin az sayıda da olsa kablolarını buradan geçirerek dağınıklığın önüne geçebiliyorsunuz.

Özellikle HDMI kullananlar için güzel bir yöntem. Köşelerinde kauçuk pad’ler bulunuyor, bu da Mac’in kaymasını önlüyor. Tek parça alüminyumdan üretilen mStand, MacBook Pro, MacBook Air ve MacBook’un anodize kaplamasıyla uyumlu. Zarif.

İpucu: Kutusunu açma sırasında eliniz yeterli olmayabilir, bir makas yardımıyla açmanızı öneririz.

rain-design-mstand-inceleme-2

Fiyatı? Apple Store'da 160 TL, Hepsiburada gibi alternatif satış noktalarında 140 TL gibi fiyatlara edinebiliyor. Fiyatının hakkını veren bir ürün.

Malzeme Özellikleri: Alüminyum Yükseklik: 15 cm Uzunluk: 25,4 cm Genişlik: 19,05 cm Ağırlık: 1,36 kg

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.