HTC Satılıyor mu?

HTC'nin borsadaki değeri 2 milyar doların altına geriledi. Tayvan merkezli şirket kötü gidişini 'satış' hamlesiyle noktalayabilir. İşte detaylar...

Yayınlanma:
HTC Satılıyor mu?

Tayvan merkezli tüketici elektroniği şirketi HTC, bir kez daha ‘satılabilir’ haberleri ile gündeme geliyor. Düşüş yaşayan markanın tamamıyle satın alınması veya bazı bölümlerinin elden çıkarılması gündeme gelebilir. Bloomberg’in ‘can yakan’ haberine göre HTC, satış alternatifleri konusunda bazı danışmanlık şirketleriyle görüşme halinde. Potansiyel alıcılar arasında Google da var. Öte yandan HTC’nin mobil ve aksesuar gibi kısımlarını satıp sadece HTC Vive olarak yoluna devam etme planlarının da olabileceği belirtiliyor. HTC’nin sanal gerçeklik alanındaki platformu yükselen bir iş kolu görünümünde.

Akıllı telefon pazarında sorunlar yaşayan şirket, ses getiren modeller sunamıyor, ayrıca fiyat politikasının da yeterince iyi olmadığı yönündeki görüşler de ağırlıkta. HTC’nin hisseleri ise 2 milyar doların altında bir degree sahip. Kısa süre önce yüzde 5 gibi oldukça yüksek bir oranda gerileyen borsa değeri, kötüye gidişin önemli bir boyutu durumunda. Teknoloji markasının sonraki piyasa değerinin 1,5 milyar dolar seviyesine kadar düşme olasılığı var.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.