Samsung Galaxy Note 8 Tanıtıldı

Samsung, uzun süredir merakla beklenen yeni Note serisi akıllı telefonunu lanse etti. Galaxy Note 8, iddialı özellikleri ile dikkat çekti...

Yayınlanma:
Samsung Galaxy Note 8 Tanıtıldı

Samsung Galaxy Note 8, 6.3 inç gibi ilk bakışta ‘devasa’ bir ekrana sahip olmasına karşın, oldukça kompakt görünümle geldi. Kalınlık ve ağırlık açısından dikkat çekici fazlalıkta değerler sunmasına karşın, ekran boyutu özelinden ele alındığında nispeten kompakt bir endüstriyel mühendislik ürünü olduğu görüldü. Note 8’de ABD ve Çin’de Qualcomm, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu EMEA bölgesi için kendi üretimi Exynos çip setlerini kullanıldı.

Exynos 8895 çip seti, 2.35 GHz’e varan saat hızlarına sahip, oldukça performanslı bir donanım konfigürasyonu sunuyor. Ayrıca Mali grafik işlemcisi, 6 GB gibi çarpıcı bir RAM kapasitesi ile birlikte güçlü bir teknoloji örgüsü vaat ediliyor. Note 8, 3 farklı dahili depolama alanı seçeneği ile geliyor; 64, 128 ve 256. Bu noktada öne çıkan detay, ülkemizde –resmi- kanallarla sadece 64 GB versiyonunun satılacak olması. Elbette diğer kanallar (Doğubank piyasası, vb) üzerinden diğer seçeneklere erişim de mümkün olacak.

Note 8 kamera özellikleri ile oldukça iddialı. Çift arka kamera sistemi 12 MP fotoğraf ve 4K video çekiyor. Düşük ışık performansının yüksek olduğu kaydedilen arka kamera sisteminin ayrıca 2x optik ve 10x dijital zoom özelliği bulunuyor.

Parmak izi okuyucusu, retina okuyucusu gibi çoklu güvenlik özellikleri ile donatılan yeni Note modelinde NFC, Samsung Pay gibi özelliklerin yanında 802.11ac, USB 3.1, Bluetooth 5.0 gibi yeni nesil teknolojiler de dikkat çekiyor. Galaxy Note 8 Türkiye fiyatı açıklandı; 4999 TL. Sadece 64 GB versiyon resmi olarak satışta olacak demiştik. Satış tarihi de Eylül ayının ikinci haftası şeklinde. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.