Sigara İzmaritleri Yol Asfaltında Kullanılmaya Başlandı!

Sigara izmaritlerini genellikle yollar üzerinde atık halinde görürüz. Ancak sigara izmaritleri artık önemli bir işe yarıyor.

Yayınlanma:
Sigara İzmaritleri Yol Asfaltında Kullanılmaya Başlandı!

Bildiğiniz gibi günümüzde sigara bağımlısının sayısı bir hayli fazla. Özellikle şöyle bir çıkıp sokakta, yollarda yürüdüğünüzde kaldırımlarda sigara izmaritlerinin bulunduğu muhakkak gözünüze çarpar. İşte bilim adamları, bu sigara izmaritlerinin herhangi bir faydasının olup olamayacağını araştırmış ve çok ilginç sonuçlara imza atmışlar. Ortaya çıkan bilgilere göre sigara izmaritleri yol yapımlarında kullanılabiliyor!

Yolları daha dayanıklı ve soğuk yapıyor

Sigara izmaritlerinin içerisinde bildiğiniz gibi çok sayıda zehir bulunuyor. İşte bu zehirlerin bazıları asfaltı daha dayanıklı bir hale getirmeye yarıyor. Dayanıklılığın yanı sıra asfaltın güneş ışınları karşısında daha çabuk ısınmasını da önlüyor. Sigaranın içerisinde yer alan bazı zehirlerin asfalt dayanıklılığını arttırdığı ortaya çıktığı için, söz konusu zehirlerin miktarları arttırılarak asfaltın daha iyi olması sağlanabiliyor. Bu yeni harika buluş ile beraber hem sokaklar sigara izmaritlerinden az da olsa arınabilir, hem de daha iyi yollara kavuşabiliriz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.