Instagram’da PC Üzerinden Neden DM Özelliği Sunulmuyor?

Instagram’da PC Üzerinden Neden DM Özelliği Sunulmuyor?

Yayınlanma:
Instagram’da PC Üzerinden Neden DM Özelliği Sunulmuyor?

Instagram, inanması güç bir yükseliş halinde. Birkaç sene önce kafa kafaya yarış halinde olduğu aktif kullanım oranlarında Twitter’ı günümüzde neredeyse ikiye katlamış durumda. Ayrıca Aralık ayında 600 milyon olan aktif kullanıcı sayısı Temmuz 2017’de 100 milyon daha artarak 700 milyona ulaştı. Bu kadar popüler bir sosyal ağın gözden kaçmayan türden bir eksikliği bulunuyor; PC kullanımında mesajlar görülemiyor ve gönderilemiyor.

Bu alanda sadece mobilde söz konusu eylemleri gerçekleştirebilmek mümkün. Masaüstü versiyonunda kullanıcılar yukarıdaki tablo ile karşı karşıyalar; başkalarını keşfet, kendi profilini gör, sana gelen beğenileri/yeni takipçileri gör şeklindeki üç ayrı sekme sağda konumlanırken, ortada da arama kutucuğu yer alıyor. Solda ise akış ekranınıza erişime yer verilmiş. Kendi profilinize geçiş yaptığınızda da herhangi bir mesaj butonuyla karşılaşmyorsunuz, aşağıdaki görselde yer alan yapı ekrana geliyor. Mesaja dair herhangi bir sekme, hiçbir şekilde söz konusu değil özetle.

Instagram, masaüstü kullanıcılarının mesajlaşmasını ve buradan gelecek aktif kullanım şeklini açıkça istemiyor. Mobil alanda tüm özelliklerini kullanıcısını son derece memnun edecek şekilde sunan platform, masaüstünde de bonkör sayılmaz. Peki gelecekte Instagram’da DM, masaüstüne gelir mi?

Sürpriz olur

Daha önce WhatsApp’ın sunduğu bu fonksiyonu, Instagram’ın sunması büyük sürpriz olur. Hali hazırda bir Facebook şirketi olan Instagram, DM tarafında masaüstünde pay almak istemiyor, mobilde kullanımla yetiniyor. Elbette burada bazı dengeler de söz konusu, genel itibarıyla sosyal ağın ‘mobil ağırlıklı’ kalmak istediği biliniyor.

Örneğin Instagram hesabınıza fotoğraf yüklemek için hala masaüstü versiyonunu kullanamıyorsunuz. Bunun için ekstra programlar yüklenmesi gibi bir alternatif mevcut evet, ancak resmi yollardan sadece mobilde bu işlemler gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla masaüstü bir tür ‘üvey evlat’ maiyetinde ve bunun ilerleyen süreçte değişip değişmeyeceği konusu ise büyük bir soru işareti durumda. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.